UNESCO yarın Sur’u ele alacak

UNESCO yarın Sur’u ele alacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın katılımıyla İstanbul’da başlayan UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı’nın yarın yapılacak oturumunda,

 

 

Dünya Miras Komitesi’nin Sur’la ilgili kaleme aldığı karar taslağının görüşülmesi bekleniyor. 

  UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Genel Direketörü Irina Bokova, birçok ülkeden UNESCO temsilcisi ve yerel yöneticinin hazır bulunduğu toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kültürel Miras Daire Başkanı Nevin Soyukaya ve Kültürel Mirastan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Necati Pirinççioğlu da katıldı.

  Toplantı, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova’nın, dünya mirasının ve kültürel çeşitliliğin saldırı altında olduğunu belirten etkili konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Genel Kurul, gündemdeki konuları görüşmeye başladı. Genel Kurulun, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi ve kültürel yapılardaki tahribat ile ilgili görüşmeyi yarın yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.