Üniversiteler karıştı…

Üniversiteler karıştı…
Mersin Üniversitesi'nden sonra Ege Üniversitesi de karıştı. EÜ'nün Bornova’daki kampüsünde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Polis kavgayı sonlandırmak için müdahale etti.

Haber Merkezi-Mersin Üniversitesi'nden sonra Ege Üniversitesi de karıştı. EÜ'nün Bornova’daki kampüsünde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Polis kavgayı sonlandırmak için müdahale etti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Bornova Yerleşkesinde karşıt görüşlü öğrencilerin karşılaşmasını engellemek için önlem alan polis, kendilerine taş atan öğrencilere müdahale etti. Bornova’daki yerleşkede Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup öğrenci Ege Meslek Yüksekokulu önünde toplanarak, rektörlüğe yürüyüşe geçti.

Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü öğrencilerin toplandığı bilgisi üzerine, grupların karşılaşmaması amacıyla yerleşkeye çevik kuvvet ekipleri de girdi. Yürüyüşe geçen grup rektörlük önüne giderek basın açıklaması yaparken, Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler ise polisi taşladı. Çevik kuvvet ve TOMA'lar, öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Dağılan öğrenciler tekrar Edebiyat Fakültesi önünde toplarak, bir araya getirdikleri oturma bankları ve plastik masaları ateşe verdi. Olaylar sırasında kampüs içindeki park halindeki araçlarda da hasar oluştu. Geçen hafta Bornova Yerleşkesindeki Edebiyat Fakültesi binası önünde bildiri dağıtan öğrenci grubu ile, buna tepki gösteren başka bir grup arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüşmüş, gerginliğin artması üzerine yerleşkenin girişinde bekletilen güvenlik güçleri, gruplara müdahale etmişti. Bu sırada gruptakilerin attığı taşlardan 3 kişi hafif yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.