'Unutmadık! unutmayacağız! unutturmayacağız'

'Unutmadık! unutmayacağız! unutturmayacağız'
Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Diyarbakır Şubesi ve Cemevi Başkanı Cafer Koluman, Sivas Madımak katliamının 25'inci yıldönümünde yapılan anmada konuştu.
Ali Abbas Yılmaz

Sivas Madımak katliamının 25'inci yıldönümünde yapılan anmada konuşan Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Diyarbakır Şubesi ve Cemevi Başkanı Cafer Koluman, "Kaygılıyız...    Geleceğimiz    için    kaygılıyız,    çocuklarımız   için kaygılıyız, gençlerimiz için kaygılıyız ve kadınlarımız için kaygılıyız. " ifadelerini kullandı.

Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Diyarbakır Şubesi Cemevinde bugün Sivas katliamı anması yapıldı. Anmaya DTK, HDP, ESP temsilcileri,Eğitim - Sen 1 v ve 2 no'lu şubeleri, PSAKD üyeleri ve Alevi yurttaşlar katıldı. Anmada Cemevi gençliği semah ekibi tarafından semah gösterisi yapıldı.

Sivas katliamının 25'inci yıl dönümünü dolayısıyla yapılan anmada konuşan Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Diyarbakır Şubesi ve Cemevi Başkanı Cafer Koluman,"katliam gerçekliğinin aydınlatılması konusunda bir adım mesafe" alınmadığını söyledi.

Koluman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sivas Belediyesince, otelin önüne günler öncesinden yığılan ve daha son m otelin içindeki aydın, sanatçı ve semahçılara yağmur gibi yağdırılan kaldırım taşlarını, yine Belediye organizasyonu ile hicret koşusu düzenlenerek çevre illerden getirtilen binlerce gericiyi, 8 saat boyunca oteli çevreleyen, emniyet güçlerini, sonradan gönderilen bir tabur askerin, asker Bosna'ya' sloganları altında otelin yanına gelerek bir şey yapmadan geri çekilerek saldırganlara gösterdiği toleransı, Sivas Emniyet Müdürlüğünün faksından günler Öncesinden çekilen "Müslüman kamuoyuna" başlıklı tahrik içeren bildirinin yerel gazetelere gönderilmesini, 1993'te Refah Partili Sivas Belediye başkanı, daha sonra 1995 genel seçimlerinde Refah Partisinden milletvekili yapılan ve şimdi de Saadet Partisi Genel Başkanı olan o dönemin belediye başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Gazanız mübarek olsun Müslüman kardeşlerim" cümleleriyle başlayan nefret dolu kışkırtıcı konuşmasını, Emniyet Müdürü Doğukan Önder'in göstericileri kastederek "Onlarca kez sakallarından öptüm' demesini, Dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın Bakanlığının anma komitesinde yer almasına rağmen her konuda konuşup Sivas katliamı konusunda suskun kalmasını, Dönemin Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'ye telefonla ulaşmaya çalışanların çaresizliğini, Dönemin Başbakanı Tansu Çillerin "otelin dışındaki vatandaşlarımıza bir zarar gelmemiştir, bunun sevincini yaşıyoruz" sözlerini, Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in " Vatandaşlarla oteldekiler karşı karşıya gelmemiştir/' açıklamaları, YETMEZMİŞ GİBİ Yine katliamın kırmızı bültenle aranan katliamın 1 numaralı firari sanığı Cafer ERÇAKMAK'ın yurt dışında olduğu sanılırken 9 Temmuz 2011 tarihinde Madımak Oteline çok yakın yerdeki evinde ölü bulunmasını, Polonya'da yakalanan ancak 40 gün sonra serbest bırakılan katliam hükümlüsü Vahit KAYNAR'ın Türkiye'ye iadesi konusunda gösterilen acizliği, Zamanaşımı kararını, UNUTMADIK! UNUTMAYACAĞIZ! UNUTTURMAYACAĞIZ."

'Kaygılıyız...'

Madımak katliamını yapanlardan hesap sorulmadığına vurgu yapan Koluman, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kaygılıyız...    Geleceğimiz    için    kaygılıyız,    çocuklarımız   için kaygılıyız, gençlerimiz için kaygılıyız ve kadınlarımız için kaygılıyız. Çünkü yeni sistemle birlikte cumhurbaşkanına tek başına KHK çıkarma yetkisi verilerek meclis adeta lağvedilmiş, yasama, yürütme ve yargı organları tek adamda toplanmıştır. Eskiden sol sosyalist, Aleviler ve Kürtlere karşı yok sayma politikası uygulayan sistem, yeni sistem ile birlikte artık kendisinden olmayan herkesi yok saymaya başlamıştır. Çünkü bunu 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkandan KHK'lara biliyoruz. OH AL kapsamında çıkartılan KHK I erle binlerce kamu emekçisi ve işçiler işinden ihraç edilmiş ve açlığa mahkum edilmiştir. Milletvekilleri, siyasi parti eşbaşkanları, belediye başkanları, gazeteciler, demek yöneticileri başta olmak üzere on binlerce insan sorgusuz sualsiz cezaevlerine doldurulmuştur. Gazeteler, dergiler, televizyon kanatlan,   dernekler  kapatılarak  muhalif basın   ve  kurumlar  susturulmaya çalışılmıştır."

'Katliamlar aydınlatılana kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız'

Açıklamasını Hasret Gültekin'in "Umudunuz her zaman olsun. çünkü aydınlığın karanlığa yenik düştüğü görülmemiştir" sözleriyle noktalayan Koluman, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bizim   Yolumuz   tarih   boyunca;   zulüm karşısında adaletin, ezenlerin karşısında ezilenlerin, Muaviye'nin karşısında Şah-ı Merdan Ali'nin, Yezid'in karşısında 72 yaren yoldaşı ile direnen İmam Hüseyin'in, Hünkar'mız Hacı Bektaş-i Veli'nin, Banaz'da Pir Sultan'ın, Dersim'de Seyid Rıza'nın yoludur. Günümüzün zalimlerine karşıda aynı inançla Yol'um uzda yürümeye devam edeceğiz. Her katliamın birbiri ile bağlantılı olduğunu görerek 2 Temmuz 1993'îe   Madımak   Oteli'nde   yaşadığımız   katliamın   aydınlatıl mamasından kaynaklı Gaziyi, Suruç'u, 10 Ekimi, Taksim'i, Antep'i, Reina'yı yaşadığımızı biliyoruz.   Ve   diyoruz   ki   Hak   ve   hakikat,   adalet   arayışımızdan   asla vazgeçmeyeceğiz. Katliamlar aydınlatılana kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız."

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.