Urfa'da Arap aşireti HDP'ye katıldı

Urfa'da Arap aşireti HDP'ye katıldı
Ceylanpınar ilçesinde yerleşik olan Karajna aşereti düzenlenen törenle HDP'ye katıldı.

Halklar mozaiği konumunda bulunan Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinin Humera Jêrin, Ebu Hemeda Jorin ve Ebu Hemeda Jêrin köylerinde yaşayan ve ilçenin en kalabalık aşireti olarak bilinen Karajna Aşireti HDP'ye katıldı. Daha önceki mahalli ve genel seçimlerin tamamında AKP'nin yanında yer alan aşiret mensupları bugün yapılan törenle HDP'ye geçtiklerini açıkladı. HDP ilçe binasında yapılan törenle katılım sağlayan aşiret mensuplarını HDP ve DBP ilçe eş başkanları ve kalabalık bir yurttaş grubu karşıladı. 


'HDP tüm farklılıkları kapsıyor'

Törende konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Asan, HDP'nin tüm halkları kucaklayan bir parti olduğunu ifade etti. Asan, "Türkiye'de birlikte ve kardeşçe bir yaşamın tek temsilcisi HDP, günden güne içinde ki renklerle büyümeye devam ediyor" dedi. HDP'nin bütün halkları ve inançları kapsadığını vurgulayan Asan, katılım sağlayan aşiret mensuplarının Türkiye'deki kalıcı ve onurlu barış ile demokrasi mücadelesinin birer neferi olarak aralarına katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

'Kardeşliği burada göreceğimize inanıyoruz'

Yapılan törende Karajna aşireti adına konuşan Musa Doğan ise, "Barışı kardeşliği burada göreceğimize inanıyoruz. Bu ülkede ırk ayrımı yapmayan bir partide olduğumuz için mutluyuz. Kardeşlik temelinde bu partiye katıldık ve katılmaktan gururluyuz''dedi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.