Ustalar AB’de geçerli sertifikalarını aldı

Ustalar AB’de geçerli sertifikalarını aldı
KSV’nin “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Diyarbakır’da düzenlediği meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 15 kursiyer, ustalık sertifikasına kavuştu.

Eğitim alan ustaların ilk işlerinde köy okullarının tuvaletlerini yenilemesi ile ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yarattıklarını belirten Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, “Bugün Diyarbakır’da aldıkları belgeyle, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde eden kursiyerlerimiz, yarın rahatlıkla Avrupa’nın herhangi bir kentinde zanaatlarını icra etme şansını da yakalamış oldu” dedi.

Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV), “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Diyarbakır’da eğitim verdiği 15 kursiyere, ustalık belgeleri dün törenle teslim edildi. “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla tamamlayan yeni ustalara, sertifikalarının yanı sıra, ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi de hediye edildi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ


KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İlk İşim Okullarda Değişim” projesinin 16'ncı halkası olan Diyarbakır’da düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kurslarla Türkiye’yi kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduklarını kaydetti.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.