Ustalar Arası Futbol Turnuvasında Şampiyon Diyarbakır Oldu

Ustalar Arası Futbol Turnuvasında Şampiyon Diyarbakır Oldu
Geçen yıl hayata geçirilen ve 10 farklı bölgeden 10 takımın mücadele ettiği ‘Ustalar Arası Futbol Turnuvası’nda şampiyon Diyarbakır oldu.

Bir boya firması olan DYO tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen ‘DYO Usta Ligi Futbol turnuvası’ 9-13 Temmuz tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Turnuva için 10 farklı bölgeden 10 takımın mücadele ederken, Batı Marmara Bölge Müdürlüğü’nü Therminator, Doğu Marmara Bölge Müdürlüğü’nü Dyoplast, Güney Marmara Bölge Müdürlüğü’nü Nanoipekmat, Ege Bölge Müdürlüğü’nü Dyoten, Antalya Bölge Müdürlüğü’nü Hidrolux, İç Anadolu Bölge Müdürlüğü’nü Nanotex, Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nü Antipas, Trabzon Bölge Müdürlüğü’nü Texture, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nü Dyostop, Güney Anadolu Bölge Müdürlüğü’nü Beşyıldız takımları temsil etti. Çekilen kura ile beşer takımlı iki farklı gruba ayrılan takımların karşılaşmalarını Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği FİFA kokartlı hakemleri yönetti.

DYO Usta Ligi Turnuvasında 2 farklı grupta toplam 20 maç yapılırken, Boya ustalarından oluşan takımların maçları profesyonel futbol karşılaşmalarını aratmadı. İlginin bir hayli yüksek olduğu maçlarda Antalya Bölge Müdürlüğü, Ege Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Güney Anadolu Bölge Müdürlüğü takımları yarı finale yükselmeyi başardı. Yapılan karşılaşmalarda Üçüncülük maçını ise Ege Bölge Müdürlüğü’nü 5-4 yenen Güney Anadolu Bölge Müdürlüğü takımı kazandı.

Diyarbakır Bölge Müdürlüğü takımı ile Antalya Bölge Müdürlüğü takımı arasında oynanan final maçı ise çok büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılaşmada 3-1’lik skorla geriden gelen Diyarbakır Bölge Müdürlüğü takımı müthiş bir atak yaparak 3-3’lük beraberliği yakalayıp mücadeleyi seri penaltılara taşıdı. Son şampiyon Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, seri penaltı atışlarıyla maşı 7-6’ lık skorla kazanarak ikinci şampiyonluğunu ilan etti.

Turnuvada birden fazla gol kralı boy gösterdi! Ege Bölge Müdürlüğü’nden Deniz Kibar, Antalya Bölge Müdürlüğü’nden Erhan Yetek, Batı Marmara Bölge Müdürlüğü’nden Zülfikar Turhal 7’şer golle krallığı paylaştı.

Şampiyon ustaların belirlendiği kupa teslim töreni ise görsel bir şölene dönüştü. Törenin açılış konuşmasını yapan DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, “Sevgili DYO ustaları, bugün gerçekten tarih yazdınız. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. DYO olarak 2 senedir bu turnuvayı düzenliyoruz. Bu sene organizasyonu büyüterek işe ön elemelerle başladık, sahalarda DYO ustalarının centilmenliğini, mücadelesini, rekabet gücünü gördük. En önemlisi kardeşliği ve dostluğu gördük. Ben kardeşlerime bizi renklendirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bugün DYO ustasının eli nereye değerse orası renkleniyor. Ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle bizden desteğini esirgemeyen Türkiye Futbol Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun, seneye buluşmak üzere” diyerek konuşmasını noktaladı.

Şampiyon takımın futbolcularına 10 milyon puanla, Dyolog Bağlılık Sistemi’nden hediye seçme imkanı sunuldu. Ödül töreni sonrasında ustalar doyasıya eğlenip şampiyonluklarını kutladı.

5-004.jpg4-007.jpg3-013.jpg6-002.jpg2-012.jpg7-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.