'Utanç duvarı'nı protesto mitingine binler akıyor

'Utanç duvarı'nı protesto mitingine binler akıyor
Nusaybin-Qamişlo sınır hattındaki "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla günlerdir hazırlıkları yapılan Nusaybin'deki miting başladı.

Tüm engellemelere rağmen binlerce yurttaşın akın ettiği miting alanından PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK ve YPG lehine atılan sloganlar yükseliyor. 

BDP Genel Merkezi tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasında bulunan sınır hattında inşaatı devam eden "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla Nusaybin'de gerçekleştirilen miting programı başladı. Sabah saatlerinde ilçe genelinde esnaf kepenk açmazken, ilçede öğrencilerin çoğu da okula gitmedi. Yurttaşlar Mitanni Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yapılacak miting için bir araya geldi. Miting alanında Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İbranice, üzerinde sınır telinin fotoğrafının bulunduğu "Utanç duvarını istemiyoruz", "Ya Rojava üzerindeki ambargoyu kaldıracağız, ya da Bakur'u Rojavalaşacağız", "Gelê Kurd sînoran nasnake", "Dîwarê şermê sûcê mirovahiyê ye" yazılı pankartların yanı sıra Mitanni Kültür Merkezi'nin binasına PKK Lideri Abdullah Öcalan, yaşamını yitiren HPG Komutanlarından Akif Doğan'ın fotoğrafları, PKK, Konfederalizm bayrakları ile YPG ve HPG flamaları asıldı. 

Miting için Şırnak, Siirt ve Batman başta olmak üzere birçok kentten gelen yüzlerce araçlık konvoy Nusaybin girişinde polis tarafından kurulan arama noktasında durduruldu. Arama ve kimlik kontrollerinin ardından geçişlerine izin verilen kitle, ilçenin birçok noktasında toplanarak yürüyüş halinde miting alanına gelmeye devam ederken, ilçe merkezinin birçok noktasına da zırhlı araçlar konumlandırıldı. 

Qamişlo sınırı boyunca asker ve polisler tarafından zırhlı araçlarla barikatlar kurulurken, Qamişlo tarafında ise sarı, kırmızı ve yeşil kordon oluşturan çok sayıda yurttaş PKK Lideri Abdullah Öcalan, YPG bayrakları ile sınıra doğru yürüyüşe geçti. Miting alanında sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana YPG" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganları atılırken, Qamişlo'dan ise "Bijî Serok Apo" sloganları yükseliyor. Miting alanında kitle tarafından "Çerxa şoreşê", "Bijî bijî YPG" marşları okunurken, kurulan sahnede çalınan hareketli parçalar eşliğinde halaylar çekiliyor. 

Miting alanında ki binlerce yurttaş çalınan şarkılar eşliğinde halay çekerken, diğer kentlerden yurttaşlar ile BDP'li milletvekillerinin gelişi bekleniliyor. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.