UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA REKOR KIRILDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA REKOR KIRILDI
-Diyarbakır’da 6 ayda bin 807 uyuşturucu operasyonu yapıldı bin 995 kişi yakalandı

 UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA REKOR KIRILDI

-Diyarbakır’da 6 ayda bin 807 uyuşturucu operasyonu yapıldı bin 995 kişi yakalandı 
 

-Ortalama günde 2 operasyon yapıldı. Meyve suyu kutuları içerisinde esrar çıktı


DİYARBAKIR - Diyarbakır’da 2015 yılının ilk 6 ayında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bin 807 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam bin 995 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan bin 837 kişi serbest bırakılırken, hakkında işlem yapılan 158 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu tacirlerine karşı etkin bir mücadele yürütüldüğü belirtildi. Gençlerin ve çocukların zararlı madde kullanımını önlemeye yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, il ve ilçe emniyet müdürlükleri ile il ve ilçe jandarma komutanlıklarının narkotik ekipleri tarafından yürütülen projeli çalışmalar ve önleme faaliyetleri sonucunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiği belirtildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Toplumu uyuşturucu illetinden korumaya ve kurtarmaya yönelik yapılan çalışmalar sonucunda jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğü ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilen toplam bin 807 operasyonda, 3 bin 564 kilogram kubar esrar maddesi, bin 144 kilogram toz esrar maddesi, 663 bin 889 kök kenevir bitkisi, bin 250 gram eroin maddesi ve 13 bin 432 adet extacy hap ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda toplam yakalanan kişi sayısı bin 995, serbest bırakılan kişi sayısı bin 837, tutuklanan kişi sayısı 158 olarak gerçekleşti” denildi.

NARKOTİMLER SOKAKLARA İNDİ
Bütün çalışmaların yanı sıra ülke genelinde uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında 11 pilot ilden biri olan Diyarbakır’da 11 Aralık 2014 tarihinde Narkotim adı altında sokak timlerinin kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini engellemek, bu kapsamda daha verimli çalışmalar yürütebilmek amacıyla, personel ve araç sayısı arttırılarak sokaklarda daha etkin mücadele yapılmaya başlanıldığı bildirildi. Açıklamada, “Bu kapsamda ‘Proaktif polislik’ anlayışı çerçevesinde Narkotim sokak timleri sokakları uyuşturucudan arındırmak, madde bağımlılığını azaltmak, satıcıları yakalamak ve gençleri uyuşturucu maddelere karşı bilinçlendirmek gibi çok boyutlu mücadele ile bölgedeki huzuru sağlamayı ve uyuşturucu madde satışının önlemeyi amaçlıyor. Vatandaşın kolluk kuvvetlerine olan güven duygusunu arttırmak, halkla kolluk kuvvetleri arasında güçlü bir bağ oluşturmak için Sivil Toplum Kuruluşları, mahalle muhtarları, okul yöneticileri, esnaf ve bölge halkıyla sık sık bir araya gelmek Narkotim ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelede kullandığı önemli argümanlardan biri. Dört merkez ilçe Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de suçun odağı haline gelen bölge, mahalle, sokak ve alanlar tespit edilerek 13 Narkotim ekibiyle başlatılan etkin çalışmalara devam ediliyor. Ekiplerin yaptıkları sokak çalışmaları sayesinde sokak satıcılarının sokak hakimiyeti ve gençlerin uyuşturucu maddeye ulaşma imkanı azaltıldı. Bunun sonucu olarak gençlerin geleceğini yok eden, anne ve babaların yüreklerini sızlatan sokak satıcıları ve torbacılar sokaklardan temizlenerek adli makamlara teslim edildi. Valilik koordinesinde uyuşturucu maddeler ile mücadele amacıyla 'Uyuşturucu ile mücadele koordinasyon kurulu' oluşturuldu. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu kurulda, ‘Diyarbakır’da uyuşturucu ile mücadele il eylem planı’ oluşturulup, uyuşturucu ile mücadelenin daha etkin ve iş birliği içerisinde sürdürülmesi hedeflendi. Bu süre zarfında Narkotim tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yapılan operasyon sayısı bin 396, yakalanan şahıs sayısı bin 501, 63 kilo 798 gram, eroin miktarı 64,41 gram, kokain miktarı 19 kilo 2 gram, ecstasy hap 6 bin 630 adet, Kenevir bitkisi 5 kök, 48 adet tabanca, 6 adet tüfek, 56 adet şarjör, 478 adet fişek, 18 yaş altı 160 şahıs, gümrük kaçağı sigara 6 bin 25 paket, tutuklanan 29 şahıs 5’i yaşı küçük, aranan 116 şahıs ve gümrük kaçağı 4 araç şeklinde gerçekleşmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.