Uyuşturucu ve alkol bağımlılarına dans tedavisi

Uyuşturucu ve alkol bağımlılarına dans tedavisi
Uyuşturucu ve alkol bağımlıları dansla tedavi ediliyor. Uyuşturucu veya alkol bağımlısı hastaların tedavisinde dans ve hareket terapisi de deneniyor.

 Uzman Psikolojik Danışman, Grup ve Dans Terapisti Simge Kırcan, yaptığı açıklamada, bağımlı hastaların psikososyal tedavilerinde dans ve hareket terapisini de kullandıklarını söyledi.

  Dans ve hareket terapisinin bir sanat terapisi çeşidi olduğunu anlatan Kırcan, bedenin ve hareketin bir araç olarak kullandığını vurguladı. Dans terapisinin bağımlı kişilerin duygu ve düşüncelerini dışa vurmada yardımcı olduğunu ifade eden Kırcan, “Biz bağımlı hastaların psikososyal tedavilerinde dans terapisi tekniklerini kullanıyoruz. Bağımlı hastalar pek çok paylaşamadığı, hayır diyemediği konuyu bedenle hareket ederek ifade etme şansı buluyor. Hareket etmek hastaları rahatlatıyor, biz de bunun iyileştirici etkisini kullanıyoruz" dedi.

  Kırcan, dans sırasında müzikten faydalandıklarını, çalışmalara uygun müzikler seçmenin çalışmaların derinliğini de artırdığını vurgulayarak, dansla terapi çalışmalarının hastalarda diğer tedavilere katkı sağladığını anlattı. 9. Ulusal Alkol ve Bağımlılık Kongresine katılan psikolog danışmanlara uygulamalı dansla terapi kursu verdiğini ifade eden Kırcan, son yıllarda artan tedavi yöntemleri arasına giren dansla tedavi yöntemini pek çok psikologun da kurslar aracılığıyla öğrendiklerini kaydetti.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.