Uzman çavuşu şehit eden örgüt üyesine iki kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Uzman çavuşu şehit eden örgüt üyesine iki kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
Lice'de Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in şehit düştüğü saldırının ardından yakalanan örgüt üyesi hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK üyesi Emrullah Demir hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, PKK'nin 1984 yılından itibaren yurt içinde çok sayıda öldürme, yaralama, soygun, gasp, yol kesme, köy ve karakol basma ile kundaklama gibi çok sayıda saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Lice'de 25 Kasım 2016'da terör örgütü PKK'ye yönelik operasyonda sıcak temas sağlanması üzerine çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Arıyeşil'in şehit düşmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen "Bayrak 30 Operasyonu"nda 6 teröristin tespit edildiği belirtilen iddianamede, teröristlere F-16 savaş uçağı ve taarruz helikopterleriyle müdahalede bulunulduğu kaydedildi.

İddianamede, operasyon sonrasında bölgede yapılan aramada "Welat Hogır" kod isimli terörist Demir'in yakalandığı ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Söz konusu bölgede çok sayıda silah ve mühimmat ile teröriste ait, 'orta saha' başlıklı PKK/KCK terör örgütünün kırsalda örgüt üyesi olduğunu belirtir evrak ele geçirildi. Şehidin naaşı üzerinde yapılan otopside ölümün ateşli silah ve mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı ekstremite kemik kırıkları ile iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği tespit edildi."

- Atış atıkları tespit edildi

Yakalanan örgüt üyelerinden alınan svap örneklerinde atış artıklarının tespit edildiğine yer verilen iddianamede, terörist Demir'in, ifadesinde örgüt içinde eğitim aldığını söylediği, eğitim dışında saldırı ve faaliyetlere katılmadığını öne sürdüğü bildirildi.

"Şüpheli Demir'in teröristlerle yaptığı saldırı sonucunda maktul Arıyeşil şehit edilmiştir. Şüpheli, operasyon bölgesinde gizlenmek amacıyla sivil kıyafetlerle saklandığı yerde yakalanmıştır. Vermiş olduğu beyanlarda örgütün çözülmesine ve suçluların deşifre olmasına yardımcı olmamıştır." ifadelerine yer verilen iddianamede, teröristin örgüt içinde eğitim aldığı hususundaki ikrarının tüm dosya kapsamından anlaşıldığı belirtildi.

- İstenen ceza 

İddianamede, Emrullah Demir hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.