Uzmanlardan gribal enfeksiyon uyarısı

Uzmanlardan gribal enfeksiyon uyarısı
Kış mevsiminin gelmesiyle beraber soğuk havalarla birlikte hava kirliliğine arttığını belirten Göğüs Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Gencer, soğuk ve hava kirliliğinin fazla olduğu zamanlarda akciğer ve kalp hastalarının dışarıya fazla çıkmaması gerek

  Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Gencer, kış mevsiminin gelmesiyle beraber artan rahatsızlıklar hakkında bilgi verdi. Havaların biraz serin gittiğini ve bu nedenle bir kısım salgın hastalıkların fazlasıyla göründüğünü vurgulayan Gencer, “Özellikle gribal bir kısım enfeksiyonlar çok fazla karşımıza çıkıyor. Bazı yıllarda ağır grip salgınlarını daha çok görüyoruz. Bu senede hastalarımız üzerinde görmüş olduğum çok ağır bir gribal salgın var, Gençlerimizde bile çok ağır bir şekilde seyrediyor. Bu açıdan vatandaşlarımızın dikkatli olması önemli. Ama özellikle yaşlı hastalarımızın, kalp hastalığı olanlar, koah, akciğer, şeker, böbrek ve kanser hastalarının bu soğuk kış günlerinde çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu tür hastaların yakalanacakları grip nedeniyle yatağa, yoğun bakıma düşmeleri ve hatta o tür hastalarda gribin veya bu tür enfeksiyonların daha öldürücü olabilmesi mümkün. Bu nedenle hastalarımızın dikkatli olması önemlidir” dedi.

  Hastalıklara karşı alınması gereken tedbirlerden bahseden Gencer, “Beslenme ve dinlenme dengesi çok önemlidir. Uykuya dikkat etmesi, düzenli olarak dinlenmesi, düzenli beslenmesi, bol miktarda sebze meyve yemeye ağırlık vermesi gerekiyor. Yine soğuk havalardan mümkün olduğu kadar kaçınması ve soğuk sıcak dengesine dikkat etmeleri önemlidir” diye konuştu.(iha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.