Uzun göl dondu

Uzun göl dondu
Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl şiddetli soğuklar ve kar yağışı sonrasında tamamen dondu.

TRABZON Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl beldesi, üç günden beri yağan kar yağışının etkisi altında bulunuyor. Beldeye ismini veren doğa harikası Uzungöl'ün yüzeyi soğuklar nedeniyle tamamen donarken, beldede hava sıcaklığı eksi 5 derecelere kadar düştü. Uzungöl'ün yüzeyi tamamen donarak buz tutarken, bölgeye gelen turistler donan göl manzarası ile bol bol fotoğraf çektirdi. Yolların açık olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler Uzungöl’e gelerek konaklama yaparken, Arap turistler yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da Uzungöl’ü mesken tuttukları gözlendi. 
Uzungöl’deki işletme sahiplerinden Orhan İnan, Uzungöl’e gelmek isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak yollarının kış ayında da açık olduğunu söyledi. İnan, “Uzungöl gerçekten bir doğa harikası. Uzungöl yazın yeşiliyle, kışın beyazıyla ünlü. Otellerin hepsi açıktır ve hizmet vermektedir. Doğa severleri buraya bekliyoruz. Ulaşım kesinlikle 24 saat açık, sağlık hizmetleri kesintisiz verilmektedir. Bu güzelliğini herkesin bizimle yaşamasını istiyoruz” dedi.
İsmail Özbek isimli işletme sahibi ise “Şuanda kar yağdığı için herhangi bir sıkıntı yoktur. Otellerde sıcak su, kahvaltı her türlü hizmeti vermekteyiz. İnsanlar bu kadar kar yağışı sonrasında yolun kapalı olduğunu sanıyor ama kesinlikle öyle bir şey yoktur. Bu ortamı yaşamak isteyen vatandaşları buraya bekliyoruz. Genellikle Arap turistler buraya gelerek bu doğal güzelliği yaşamak istiyorlar” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.