Vali Aksoy Diyarbakır’a veda etti

Vali Aksoy Diyarbakır’a veda etti
Üç yıllık görev süresi dolan ve yeni görev yeri olan Kocaeli’ne gitmek için dün Diyarbakır’dan ayrılan Vali Hüseyin Aksoy, yayınladığı veda mesajı ile herkese teşekkürlerini iletti.

 

 

 

Görev süresinin son iki yılını çatışmalı bir ortam içinde geçirmek zorunda kalan Vali Aksoy, Diyarbakır’ın çatışmalı ortamdan en az tahribatla çıkması için yoğun bir çaba harcarken, Diyarbakır iş dünyası ile her zaman iletişim halinde oldu.

Diyarbakır’ın, başta ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere her alanda gelişmesi için  yoğun bir mesai harcayan Aksoy, veda mesajında şunları söyledi: “Eğitim, sağlık, tarım, ulaştırma ve benzeri birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu süre zarfında; kadim kentimiz Diyarbakır’ın ekonomiden ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi ve istihdamın arttırılması adına, sektör temsilcileri ve paydaşlarımızla yoğun çabalarımız ve çalışmalarımız oldu. Öncelikle İlimizin ekonomik açıdan daha ileri bir düzeye çıkartılması adına, iş dünyasıyla sürekli bir iletişim içerisinde olmaya özen gösterdim.”

Diyarbakır’da 3 yıldır görev yapan Vali Hüseyin Aksoy, görev sürresinin sonlanmasının ardından yeni görev yeri olan Kocaeli’ne gitmek için dün Diyarbakır’dan ayrıldı. Diyarbakır’dan ayrılışından önce yazılı bir açıklama ile Diyarbakır halkına yazılı bir veda mesajı yayınlayan Aksoy, Diyarbakır’da görev yapmaktan onur duyduğunu ifade etti.

21 Haziran 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Diyarbakır Valiliği görevinden, Kocaeli Valiliği görevine atanan Vali Hüseyin Aksoy, veda mesajında şunları söyledi:

‘Adalet ve liyakatten ayrılmamaya özen gösterdim’

“33 medeniyete ev sahipliği yapmış, yaklaşık 13 bin yıldır kesintisiz yaşamın sürdüğü, farklı kültürden ve farklı inançtan insanların hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı kadim şehir Diyarbakır’da, 22 Eylül 2014 tarihinden beri yürütmekte olduğum Valilik görevim boyunca, adalet ve liyakatten ayrılmamaya özen gösterdim.

‘İş dünyasıyla sürekli bir iletişim içerisinde olmaya özen gösterdim’

Yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde İlimiz Diyarbakır’ın, başta ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere her alanda gelişmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışmaya gayret ettik. Eğitim, sağlık, tarım, ulaştırma ve benzeri birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu süre zarfında; kadim kentimiz Diyarbakır’ın ekonomiden ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi ve istihdamın arttırılması adına, sektör temsilcileri ve paydaşlarımızla yoğun çabalarımız ve çalışmalarımız oldu. Öncelikle İlimizin ekonomik açıdan daha ileri bir düzeye çıkartılması adına, iş dünyasıyla sürekli bir iletişim içerisinde olmaya özen gösterdim.”

‘Toplumun her kesimine kapım her zaman açık oldu’

Diyarbakır’daki görev süresinin son iki yılında çatışmalı süreçten kaynaklı yaşanan olumsuzluklara değinen Aksoy, “ Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak ve ilimizi güvenli bir şehir haline getirmek adına zor bir çalışma yürütüldü. Bu çalışmalar esnasında özellikle sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi adına, toplumun her kesimine kapım her zaman açık oldu ve herkesle diyalog içerisinde oldum. Bu olaylar esnasında terör örgütünün çağrılarına karşılık vermeyen, Valiliğimiz tarafından yapılan açıklamalara itibar eden, bizlere güven duyan, bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve terör örgütüyle arasına büyük bir mesafe koyan siz değerli Diyarbakır halkına çok teşekkür ediyorum. Terörle mücadele çalışmalarını sivil vatandaşlara zarar vermeden büyük bir hassasiyetle yürüten güvenlik kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu olaylar esnasında şehit olan güvenlik kuvvetlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralanan tüm vatandaşlarımıza ve kamu görevlilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Aksoy’dan teşekkür…

Görev süresi boyunca Diyarbakır ile ilgili her konuda ilgi ve desteklerini gördüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Bakanlar Kurulunun bütün üyelerine ve Milletvekillerine teşekkür ettiğini ifade eden Aksoy, “Üç yıl boyunca birlikte mesai yaptığımız, Kolordu Komutanımız ve onun şahsında tüm komutanlarımız ve askeri personelimize, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere halka hizmet sunan yerel yönetimlerimize, Belediye Meclis Üyelerine ve onların çalışma arkadaşlarına, Başsavcımız, savcılarımız, hâkimlerimiz ve Adliye personelimize, Baromuza, Üniversite Rektörümüz ve onun şahsında tüm akademik personel ve diğer çalışanlarına, Yakın çalışma arkadaşlarım olan Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımıza ve onların personeline, Bölge ve İl Jandarma Komutanlarımıza ve Jandarma personeline, İl Emniyet Müdürümüz ve tüm Emniyet Teşkilatı çalışanlarımıza, Güvenlik korucularımıza, kurum müdürlerimize, kamu görevlilerimize, siyasi partilerimizin il başkanlarına, Muhtarlarımıza, ilimiz İş Dünyasının ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çok değerli başkan ve yöneticilerine, yaptığımız bu çalışmaları kamuoyuna aktarma konusunda canla başla çalışan değerli basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek Diyarbakır’a veda etti.

Dilek AKIN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.