VALİ AKSOY MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ AKSOY MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez ilçelerde görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen buluşmaya Vali Aksoy’un yanı sıra Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Özel, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan ve merkez ilçelerde görev yapan muhtarlar katıldı.

Valilik ve Kaymakamlık olarak muhtarların her zaman yanında olduklarını belirten Vali Aksoy, vatandaşlara verilen hizmetlerin daha iyi bir noktaya ulaşması için ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır’da hem kent merkezinde hem de köylerimizde muhtarlar ile çeşitli vesilelerle bir araya geliyoruz. Bu anlamda onların bazı sorunlarını dinliyoruz, bizim çözebileceğimiz sorunları çözmeye çalışıyoruz. Diğer sorunları da ilgili kurumlarımıza aktarıyoruz. Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan talebim, eğitim konusundaki hassasiyetin en üst noktaya taşınmasıdır. Okul çağında olup okula devam etmeyen öğrencilerimizin var olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin belirli gayretleri var. Ama buna rağmen okul çağında olup okula devam etmeyen çocuklarımızın da var olduğunu biliyoruz. Bizim sizlerden beklentimiz bu nitelikte olan mahallenizde çocuklar, gençler varsa onları okula kazandırmak için gayret göstermeniz.”

Konuşmanın ardından Vali Aksoy, muhtarların yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek onlara imkânlar dâhilinde yardımcı olunacağını söyledi.

Buluşma Vali Aksoy’un muhtarlar ile toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Ali VURANEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.