Vali Aksoy’dan 19 Mayıs açıklaması

Vali Aksoy’dan 19 Mayıs açıklaması
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Vali Aksoy imzalı mesajda, “Asırlardır hür yaşayan Aziz Milletimizin, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayarak yeniden şahlanışını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı, birlik ve beraberlik içinde günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlamanın heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz. Milletlerin geçmişlerinde, onların kaderlerini değiştiren, geleceklerini aydınlatan, toplumu bütünüyle kavrayarak köklü bir değişim ve gelişime, yeni bir yapı ve oluşuma yönelten önemli olaylar ve tarihler vardır. 19 Mayıs 1919 tarihi de milletimiz için dönüm noktalarından biridir. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna, içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen yeniden şahlanan Milletimiz, 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlılıkla başlattığı İstiklal Mücadelesiyle, tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmıştır. Kadın - erkek, genç - yaşlı farkı olmadan, doğu-batı, kuzey-güney milletin bütün fertleri, vatan savunması için omuz omuza vererek mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Gençlere armağan edilen bir bayram

Milletimizin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Gençlerimizin, ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği olan Atalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve kendilerini yetiştirenlerin güvenlerine layık olacağına, ülkemiz adına, milletimiz adına çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm Şehitlerimizi rahmet ile, kahraman Gazilerimizi minnet ile yad ediyor, Başta, Sevgili Gençlerimiz olmak üzere Tüm Vatandaşlarımızın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verildi.

 

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.