Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz şehitlerinin ailesini ziyaret etti

Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz şehitlerinin ailesini ziyaret etti
Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz şehitlerinin ailesini ziyaret etti

 

DİYARBAKIR Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kent protokolü ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile Mehmet Karaaslan'ın ailelerini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle şehitleri anma programı kapsamında Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte darbe girişiminde şehit olan 2 Diyarbakırlı'nın ailesini ziyaret etti. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla ve Emniyet Müdürü Tacettin Arslan'ın da katıldığı programda, önce Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'nde yapılan hava saldırısında şehit olan polis memuru Halit Gülser'in ailesi ziyaret edildi. Kayapanır İlçesi'ndeki Huzurevleri Semti'nde bulunan şehit polis memuru Halit Gülser'in evine giden Vali Güzeloğlu ve beraberindekilerini şehidin babası Ömer Gülser ve annesi Emine Gülser tarafından karşılandı.

Şehit polis memurunun baba evinde konuşan Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ifade ederek, darbe girişimi ihanetinin tüm unsunlarını, buna dönük işbirlikçilerinin yargılandıklarını söyledi.

Şehit polis memurunun ailesine yapılan ziyaretin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde darbeciler tarafından öldürülen sivil Mehmet Karaaslan'ın ailesini ziyaret etti. Kayapınar İlçesi'nde bulunan Diclekent Semtin'deki şehit Mehmet Karaaslan'ın ağabeyi Yıldıray Karaaslan'ın oturduğu evi ziyaret ederek, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

15 Temmuz darbe girişiminde şehitlerin ailelerine ziyaretini tamamlayan Vali Güzeloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği geziye Diyarbakır'dan katılan kız öğrencileri taşıyan otobüsün bursa'da karıştığı kazada hayatını kaybeden 13 yaşındaki Semanur Tekinhatun için kurulan taziyeye katılarak, aileye başsağlığında bulundu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.