Vali Kıraç Ezidi aileleri ziyaret etti

Vali Kıraç Ezidi aileleri ziyaret etti
Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, beraberindeki il müdürleri ile birlikte IŞİD saldırısından kaçıp Diyarbakır’a sığınan Yezidileri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda ziyaret etti.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, beraberindeki il müdürleri ile birlikte IŞİD saldırısından kaçıp Diyarbakır’a sığınan Yezidileri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda ziyaret etti. 
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruken Tanaman, Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar ve diğer ilgililerle birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'na geldi. Vali Kıraç ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş tarafından karşılandı. Yezidi ailelerin barındığı Sanat Galerisi'nin idare odasında bilgi veren Çağdaş, 8 Ağustos günü 19 ailenin Diyarbakır'a gelerek kendilerine başvurduğunu geçen bir hafta içinde ise bu sayının bine çıktığını söyledi. Çağdaş, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yaklaşık 400 kişinin kaldığını, diğerlerini ise Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi, Bağlar Belediyesi Spor Salonu ve Ticaret Odası'nın binasına yerleştirdiklerini söyledi. Çağdaş, ailelere üç öğün yemek verildiğini, barınma ihtiyacının karşılandığını, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve diğer uzmanlar tarafından çeşitli programlar yaptıklarını anlattı. Gelen ailelerin daha çok pasaportu olan Yezidiler olduğunu belirten Çağdaş, buradan Avrupa'ya gitmek istediklerini ifade etti.
Yezidi ailelerini temsilcisini de dinleyen Vali Kıraç, Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye'de, Irak'ta ve Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramı karşısında insanı çaba ve destek içinde olduklarını söyledi. Yaşanan vahşeti kınayan Vali Kıraç, gelenlere kucak açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır halkına teşekkür etti. Hükümetin Mardin Midyat'ta bir kamp kurduğunu ve arzu etmeleri durumunda gelen konukları buraya yönlendirmek istediklerini belirten Kıraç, “Kampta barınma, eğitim, sağlık ve sosyal hizmet sunma imkanı olacak. 300-500 kişi bir arada kalması ileride çeşitli sorunlar yaratır” dedi.
Vali Kıraç, kampta kalanların talepleri doğrultusunda başka ülkelere gitmek isteyenlerin işlemlerinin burada yapılacağını, bu konuyla doğrudan Dışişleri Bakanlığı'nın ilgileneceğini bildirdi.

“Pasaportu olmayanlar türkiye'ye giriş yapabilsin”
Yezidi ailelerinin temsilcisi kendilerine kapıları açan Türkiye'ye, barındıran ve her türlü ihtiyacı karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeler ile halkına teşekkür etti. Temsilci, kısa zaman içinde 7 kez böyle katliamdan geçirildiklerini, kendilerini koruyacak bir imkanlarının kalmadığını ve Avrupa'daki akrabalarının yanına gitmek istediklerini söyledi. Bu konudaki işlemlerin hızlandırılmasını isteyen Yezidi ailelerin temsilcisi, pasaportu olmayan ve Şengal Dağı'ndan sınıra ulaşanlara kapılarının açılmasını talep etti.
Vali Kıraç, bütün ilgili müdürlüklerle birlikte bir çalışma yapacaklarını ve kendileri ile daha sonra da görüşeceklerini anlattı. Kıraç ve beraberindekiler daha sonra Sanat Galerisi'nin içindeki aileleri ziyaret etti. Kıraç buradaki ailelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.