Vali Kıraç; Gazetecilerle buluştu

Vali Kıraç; Gazetecilerle buluştu
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebeti ile gazetecilerle bir araya gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç çatışmaların ve ölümlerin olmadığı bir yılın geride bırakıldığı ve başlayan çözüm sürecinin de, 2014 yılında da huzur getirmesini diledi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle Diyarbakır’daki gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Çatışmaların ve ölümlerin olmadığı bir yılın geride bırakıldığını, 2014 yılında da çözüm sürecinin insanlara huzur getirmesini dilediğini kaydeden Vali Mustafa Cahit Kıraç “2014 yılının Diyarbakır’a, insanlarımıza ve basın çalışanları arkadaşlarımızı hayırlı olmasını diliyoruz. Çatışmaların ve ölümlerin olmadığı bir yılı geride bıraktık. Başlayan çözüm süreci inşallah 2014 yılında da kökleşerek insanlarımıza kalıcı bir huzur getirir. Diyarbakır’a hizmet veren bütün basın kuruluşlarının emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. 10 Ocak hem idareciler günü hem de çalışan gazeteciler günü. Hem idareci arkadaşlarımızın hem de gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum” diye konuştu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet Başkanı M. Veysi İpek ise, 10 Ocak; 53 yıl önce 212 sayılı yasanın kabulünün yıldönümü olduğunu,  O gün itibari ile gazetecilerin 10 Ocak tarihini ‘Çalışan Gazeteciler Günü’  olarak kutladığını belirterek “Bölgemizde gazetecilik yapmak çok zor ama arkadaşlarımız kamuoyunun sesi olamaya devam ediyor. Bugün itibari ile tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlarımızın da bu anlamlı günde serbest kalmasını istiyoruz” dedi

vali-2.jpg

vali-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.