Vali Kıraç;”Bakan beyin valiliği ziyaret edeceğini düşünmedim”

Vali Kıraç;”Bakan beyin valiliği ziyaret edeceğini düşünmedim”
DİYARBAKIR Valiliği'nden merkeze alınan ve dün kente gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı karşılamadığı için 'boykot' etti şeklinde yorumlanan Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Bakan beyin valilik ziyaretini yapacağını düşünmedim.

 Kendisiyle de konuştum. Devlete yıllardan beri hizmet ediyoruz. Devlette küslük olmaz, kime küseceksiniz. Gönül ilişkisiyle yapılır. Verilirken iyi, alınırken kötü olmaz"dedi.

Merkeze alınan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, veda turları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Kışanak, Vali Kıraç'ın Diyarbakır adına sorunları çözmede diyalogu ön planda tuttuğunu ve bunun gayreti içinde olduğunu söyledi. Vali Kıraç ise, gazetecilerin dün kentte gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı karşılamaması ve makamında görüşmemesi ile ilgili sorusu üzerine, valiler kararnamesinin gece yarısı yayımladığını anımsatarak, "Bakan beyin valiliği ziyaret edeceğini düşünmemiştim. Dolayısıyla öyle oldu. Kendisiyle de konuştum. Devlete yıllardan beri hizmet ediyoruz. Devlette küslük olmaz, kime küseceksiniz. Gönül ilişkisiyle yapılır. Verilirken iyi, alınırken kötü olmaz. Ben öyle bir düşüncede olamam. Evine gelen bir kişiye nezaketsizlik yapmak bizim geleneğimizde örfümüzde öyle bir şey yok" dedi.
Vali Kıraç, merkeze alınması nedeniyle kırgın olup olmadığı ile soru üzerine ise, "Niye kırgın olayım. Türkiye'de en çok valilik hizmeti yapan görevlilerden birisiyim. Bu hizmet böyle yürüyor. Zaman zaman görevler verilir, zaman zaman alınır. Benim dışında olan bir şey, görev takdiri edenler bunun cevabını verirler. Bize görev verildiği sürece o görevleri en iyi şekilde yapmak gayreti içerisinde oldum. İnşallah halkımızın nezdinde iyi izlenim bırakmışızdır. 'Ya gitti de kurtuldu' yerine 'Allah razı olsun' dedirtmek istiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.