Valilik harekete geçti

Valilik harekete geçti
Valilik harekete geçti

 

Diyarbakır’da yevmiyesiz ve sigortasız çalıştırıldıkları için geçtiğimiz gün bir araya gelerek salon sahiplerini protesto eden müzisyenlerin ‘isyanı’ büyüyor. Hacı Sevinç adlı müzisyenin başlattığı iş bırakma eylemine 700 kişi destek vererek iş bıraktı. Müzisyenlerin birlik ve beraberliği sayesinde bazı düğün salonları yevmiye ve sigorta işlemlerini başlatacağını duyurdu. Valilik ise, müzisyenlerin sırtından trilyonluk olan düğün salonu sahiplerini mercek altına alırken, sigorta işlemleri yapmayan salon sahiplerine ise cezai işlem uygulayacak.

Düğün salonlarında müzisyenlerin, yevmiyesiz ve sigortasız çalıştırılmasıyla ilgili önceki gün “Müzisyenler İsyanda” başlığıyla manşetten yayınladığımız haber sonrası valilik harekete geçti. Müzisyenlerin isyanına ses veren valilik, sigortasız ve yevmiyesiz işçi çalıştıran salonlar ve işletme sahipleri hakkında resmi işlem başlatacağını duyurdu. Yetkililerin yapacağı çalışma sonrası salon sahiplerine ve işletmelere cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

“RESMİ İŞLEM İÇİN YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Müzisyenlerin isyanını tüm kentte duyuran ve ilk iş bırakma eylemi yaparak büyük bir destek alan Hacı Sevinç, yaptığı eylemin sonuçlarını ve bundan sonraki yol haritalarını gazetemize değerlendirdi. Haberimiz üzerine Diyarbakır Valiliği yetkililerinin kendisini arayarak bilgi aldıklarını kaydeden Sevinç,”Beni arayan yetkililere bugüne kadarki yaşadığımız sorunları anlattım. İşletme sahiplerinin uzun yıllardır yevmiyesiz ve sigortasız yüzlerce kişiyi çalıştırdıklarını ilettim. Kendileri de bu duruma çok şaşırdı ve gerekli tüm girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Yasal haklarımız konusunda bize bilgi verdiler. Resmi işlem başlatacaklarını duyurdular. Bu işletmeler yevmiye vermeyerek, sigortasız işçi çalıştırarak devlete karşı suç işliyorlar. Umuyorum yetkililer bu işletmelere en kısa sürede işlemlere başlarlar. Bu hususlarda gerekli adımlara atmayanlar hapsi bile girebilecek. Sigortasız işçi çalıştıran mekânlar kapanacak. Müzisyenlerin yaşadığı sorunların giderilmesi için Valilik yetkilileri ile görüşeceğiz” dedi.

 

 

 

Hak için darbe yaptık

Gazetemize yaptığı haberlerden dolayı teşekkür eden Sevinç, “ Haberin basına ve sosyal medyaya yansımasıyla Türkiye’deki ve İstanbul’ da ki büyük müzisyenler bizi arayarak destek verdi. Bu girişle biz hak mevzusunu kazandık. Ben ve müzisyen arkadaşlar, iş bırakma kararı aldık. İşletme sahipleri bize darbe yaptığımızı söylediler. Hakkımızı aramak darbe ise evet biz darbe yaptık. Bu bir hak darbesiydi. Başkada bir şey değildi. Bu darbeyi biz kazandık. Beş altı düğün salonu sigorta yatırmayı yevmiye vermeyi kabul etti. Birkaç tane düğün salonu hala direniyor. İş sahipleri gerekli hukuku vermemek için üstelik bize ve müzisyenlere tehditler savuruyorlar. Müzisyenleri sıkıştırıyorlar. Kimse bu tehditleri yemiyor kabul etmiyor. Zaten bu zulmü kabul etmeyeceğimizi belirtmiştik.” dedi.

Müzisyenler bir oldu

Hukuk sürecinin devam ettiğini belirten Sevinç “Haklarımızı alacağımızı rüyamda bile görseydim inanmazken, şuan tüm kent bizi konuşuyor. Ne mutlu bize ne mutlu size.  Yaptığımız direniş başarılı oldu. Hepimiz hak dedik, hukuk dedik bu bir zulüm dedik. 700 müzisyen bir olduk. Bizimle birlikte tüm Türkiye’deki ve dünyadaki müzisyenler ve bununla birlikte fan sayfaları destek oldular. Bu haklı yolda bizi yalnız bırakmayan müzisyenlere teşekküre ediyorum. Bu bir haktır ne pahasına olursa olsun bizler hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz, hak mevzusunu Diyarbakır’a oturtacağız. Hak konuşacak, hukuk konuşacak, bizler hazırız hepimiz tek yüreğiz . Şu an her şey çok güzel sizin sayenizde çok memnunuz.”dedi.

Özcan YILDIZ

                                                                                                                               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.