Van Barosu: Konu Kürtler olunca ikili hukuk devreye giriyor

Van Barosu: Konu Kürtler olunca ikili hukuk devreye giriyor
Van Barosu Başkanı Murat Timur, BDP'li tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesinin, konu Kürtler olunca hukukun nasıl işlevsiz bırakıldığının göstergesi olduğunu belirtti.


VAN - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararı doğrultusunda tahliye edilmesi üzerine mahkemeye başvuran BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım, İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın taleplerinin reddedilmesi, hukuktaki çifte standardın son örneğini oluşturdu. Tutuklu vekillerin bu tarihe kadar tutuklu kalmasının, hem demokrasi açısından hem yargı hukuku hem de adalet açısından kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyleyen Van Baro Başkanı Murat Timur, şimdiye kadar vekillerin tahliye edilmemelerinin sebebinin AKP ve cemaat arasında yaşanan çatışmalar olduğunu vurguladı. 

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara karşın yasal çoğunluğu da elinde bulunduran AKP'nin, cemaat veya diğer grupların direndiği hukuk noktasında derhal düzenlemeye giderek vekillerin tahliyesini sağlaması gerektiğini kaydeden Timur, bu konuda yakın dönem içerisinde Meclis'te bir çalışma başlatılacağını söyledi. Timur, "Ancak burada biz siyasal iktidarın çok ciddi bir şekilde geç kaldığını, cemaat ile AKP iktidarı arasında yaşanan çatışmanın bir sonucu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.