Van Belediyesi depremzedelerin ihtiyaçlarını üstlendi

Van Belediyesi depremzedelerin ihtiyaçlarını üstlendi
Van Belediyesi, konteynır kentte kalan 120 ailenin ısınma, banyo ve çamaşırhane ihtiyaçlarını üstlendi.

Üç konteynır kentte kalan vatandaşların Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşmelerinin ardından, Belediyesi Meclisi toplanarak neler yapılabileceğini tartıştı. BDP’li belediye meclisi üyeleri, ilk olarak Meclis'e konteynır kentte kalan ailelere insani yardım amacıyla yapılacaklara ilişkin önerge sundu. Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay’ın önergesi ile gündeme alınan konteynır kent sorunları, BDP ile AK Parti meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyelerinin, bazı siyasi partilerin bu insanları siyasi malzeme olarak kullandığını ve valiliğin önerdiği teklifleri kabul etmediklerini söyledi. BDP’li üyeler ise depremzedelere yardım edilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan tartışmaların sonunda önerge iki partinin de, "Evet" demesiyle oy birliği ile kabul edildi. 
Alınan karar gereği Van Belediyesi acilen 3 konteynır kentte kalan 120 aileye ilk etapta soğuktan korunmaları için katalitik soba dağıtımı yapacak. Belediye ayrıca, ailelerin çamaşırlarını yıkamaları için çamaşırhane, banyo ihtiyaçları için de hamam kiralayacak. Üç konteynır kentte kalan vatandaşların Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşmelerinin ardından, Belediyesi Meclisi toplanarak neler yapılabileceğini tartıştı. BDP’li belediye meclisi üyeleri, ilk olarak Meclis'e konteynır kentte kalan ailelere insani yardım amacıyla yapılacaklara ilişkin önerge sundu. Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay’ın önergesi ile gündeme alınan konteynır kent sorunları, BDP ile AK Parti meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyelerinin, bazı siyasi partilerin bu insanları siyasi malzeme olarak kullandığını ve valiliğin önerdiği teklifleri kabul etmediklerini söyledi. BDP’li üyeler ise depremzedelere yardım edilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan tartışmaların sonunda önerge iki partinin de, "Evet" demesiyle oy birliği ile kabul edildi. 
Alınan karar gereği Van Belediyesi acilen 3 konteynır kentte kalan 120 aileye ilk etapta soğuktan korunmaları için katalitik soba dağıtımı yapacak. Belediye ayrıca, ailelerin çamaşırlarını yıkamaları için çamaşırhane, banyo ihtiyaçları için de hamam kiralayacak.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.