Van’a yeni stat yapılıyor

Van’a yeni stat yapılıyor
Depremde zarar gören Van Atatürk Stadı’nın artık ihtiyacı karşılayamayacak olması nedeniyle Van’a yeni stat yapılması için çalışma başlatıldı.

Van Valisi Murat Zorluoğlu, yeni stat tamamlanana kadar mevcut stadın gidererek burayı kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Zorluoğlu, bölge futbolu ve alt liglere verdiği önemden dolayı TRT Kürdi’ye de teşekkür etti.

Depremden Sonra Bu Hale Geldi

2011 yılında meydana gelen depremde ciddi hasar gören ancak başka stat olmadığı için son yıllarda yapılan ek çalışma ve tedbirlerle Van Büyükşehir Belediyespor’un maçlarına ev sahipliği yapan Van Atatürk Stadı, nüfusu günden güne büyüyen Van’ın ihtiyaçlarına artık cevap vermiyor. Bu sezon yıkılan tribünlerin yerine portatif tribünler yapılarak sorun aşılmaya çalışıldı. Spor Bakanlığı, yoğun talep üzerine kentte yeni stat yapılması için çalışma başlattı.

vali-murat-zorluoglu.jpg

“Van, Modern Bir Stadı Hak Ediyor”

TRT Kürdi’de yayınlanan “Dema Futbolê “ (Futbol Zamanı) programına telefonla konuk olan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyespor Onursal Başkanı Murat Zorluoğlu,Van’ın modern bir stadı hak ettiğini ve bu doğrultuda çalışmalara başlandığını söyledi. Zorluoğlu,”Vanspor daha önce Süper Lig’de oynadı. Şehir günden güne büyüyor,gelişiyor ve sporu çok seviyor. Stat sorunumuz var. Mevcüt stadın eksiklerini geçici tedbirlerle çözüyoruz,maçlar burada oynanıyor ama artık yetmiyor. Yeni stadın çalışmaları başlatıldı. İnşallah hükümetimizin desteğiyle en kısa zamanda tamamlanacak. Vanspor’un üst liglere çıkmasını istiyoruz ve gerekli desteği veriyoruz. Van’da spor tesisleri ve kentin gelişmesi adına çok güzel çalışmalar yaptık,devamı gelecek.

“TRT Kürdi’ye Teşekkür Ediyoruz”

TRT Kürdi, önemli bir misyon üstleniyor. 2.Lig,3.Lig ve BAL maçlarını yayınlıyor, değerli programlar hazırlıyor.Vanspor’un maçlarını da yayınlıyor. Gerçektenbüyük bir hizmet. Van ve diğer kentler kendi takımlarının maçlarını izleme imkanı buluyor. Maç yayınları olduğu zaman şehirlere ayrı bir hava oluşuyor. İnsanlar bundan çok memnun. Biz de memnunuz. Kamu yayıncılığı adına çok önemli bir olay.  Bu vesile ile yayınları gerçekleştiren TRT Kürdi yönetimine, çalışanlarına ve tüm birimlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.