Van'da 165 STÖ'den savaşa tepki

Van'da 165 STÖ'den  savaşa tepki
Van'da, savaşa karşı 165 sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşunun bir araya gelerek "Biz barış istiyoruz" sloganıyla oluşturduğu Barış İstiyoruz İnisiyati

VAN - fi, savaş politikalarına tepki göstererek, tarafların bir an önce çözüm masasına geri dönmesi vurgusu yaptı. İnisiyatifin Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, çözüm için PKK Lideri Abdullah Öcalan ile acilen görüşmelerin başlatılması talebinde bulundu. 


Van'da "Biz barış istiyoruz" şiarıyla bir araya gelen 165 sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşunun oluşturduğu Barış İstiyoruz İnisiyatifi, kalıcı barışın ülke topraklarına gelene kadar alanlarda olacaklarını kaydederek operasyonların bir an önce durması çağrısında bulundu. 165 kuruluşun yöneticilerinden, Barış İstiyoruz İnisiyatifi Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Opr. Dr. Ahmet Koç, Van Kadın Derneği (VAKAD) Aktivisti Songül Özünver ve MAZLUMDER Van Şubesi Başkanı Yakup Aslan, barış için herkesin tek ses olması gerektiği vurgusunda bulundu.

'Barış bu topraklara gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz'

Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, savaşın bir an önce son bulması gerektiğine vurgu yaprak, "Barış bu topraklara gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Sorunların müzakere yolu ile çözülmesi gerektiğini söyleyen Şahin, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin acilen sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Şahin, "Bu çatışma ortamlarından çocuktan tutun yaşlımıza kadar, yani toplumun her alanı etkileniyor. Çünkü savaş yıkımdır, savaş ekonomik kayıptır, gençlerin ölümüdür. Dünyanın hiç bir yerinde kimse savaşla bir yere gelmemiştir. Bütün bu tür çatışmalı süreçlerin sonucu barıştır, çözümdür. Dolayısıyla biz Van Barış İnisiyatifi'nin temel hedefi, bu sorun çözülene kadar her hafta çeşitli etkinlikler yapmak olacaktır. Halkların savaşı değil bireylerin savaşıdır. Bir an önce tarafları hiç zaman kaybetmeden, silahlı çatışmayı durdurmasını istiyor. Çözüm masasına oturulması gerekir" diye konuştu.

'Her gün barış diye haykıracağız' 

Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Ahmet Koç, savaşın ilk yüzü ile sağlıkçıların karşılaştığını kaydederek, gerilla ve asker ölümlerini istemediklerini söyledi. Savaşın nedeninin ülkede yaşayan yurttaşların haklarının gasp edilip, verilmemesi olduğunun altını çizen Koç, "Biz bu savaş ve çatışmalı süreç için şunu söyleyebiliriz, savaş er ya da geç bitecek ama kazananı olamayacak. Kaybımız olacak, binlerce gencimiz çocuğumuz yaşamını yitirecek. Savaşın bir an önce son bulması gerekir. Öyle olmuş ki artık gerilla ve asker cenazeleri aynı mahallede hatta aynı evde kalkıyor. Biri devlet adına savaşıyor, diğeri Kürt özgürlük hareketi adına savaşıyor. Bunun tek çıkar yolu barıştır. Barışı haykıracağız sürekli. Barış sesini artık toplumun tüm kesimlerinden yükselmesi gerekir savaş ancak böyle bitecek. Onun için her gün barış diye haykıracağız" dedi.(diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.