Van'da 3 BDP'li tutuklandı

Van'da 3 BDP'li tutuklandı
Gözaltına alınarak götürüldüğü Muradiye Emniyet Müdürlüğü'nde bıçaklı saldırıya uğraması sonucu ağır yaralanan Tekin Hezer'in de aralarında bulunduğu 3 BDP'li tutuklandı.

VAN - Van'ın Muradiye ilçesinde 23 Ekim'de polis tarafından gözaltına alınan 3 kişiden BDP Erciş İlçe Örgütü üyesi Metin Tokay ve BDP Gençlik Meclisi çalışanı Harun Yıldız, emniyetteki işlemlerinin ardından Van Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Tokay ve Yıldız, "örgüte eleman kazandırmak" iddiası ile tutuklandı. Tokay ve Yıldız, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Aynı kapsamda gözaltına alınan ve götürüldüğü Muradiye Emniyet Müdürlüğü'nde kardeşi uzun süredir kayıp olan Özcan Çelik adlı kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan BDP Köy Komisyonu üyesi Tekin Hezer'in ise kaldırıldığı Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi'ne gelen savcı tarafından ifadesi alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Hezer, yine hastaneye gelen hakim tarafından tutuklandı. 

Halen hastanedeki tutuklu odasında tutulan Hezer'in avukatı ve aynı zamanda kardeşi Dilşah Hezer, gözaltı süresinin son gününde savcı ve hakimin hastaneye gelerek işlem yaptığını söyledi. Müvekkilinin de diğer 2 BDP'li ile aynı iddia kapsamında tutuklandığını belirten Hezer, müvekkilinin bıçaklı saldırıya uğradığı olayın vahametine dikkat çekti. Hezer, "Müvekkilim gözaltına alındıktan sonra karakola götürülüyor. Karşı taraftan biri hiçbir aramaya tabi tutulmadan bıçakla karakola giriyor. Biz avukatlar bile karakola girerken didik didik aranırız. Bu kişi polislerin yanında müvekkilimi sırtından bıçaklıyor. Yanında bulunan bir polis de bunu görünce bayılıyor. Polisin ciddi ihmali söz konusu. Ha işkence yapmışsın ha gözaltı sürecinde aralarında husumet bulunan gruptan birine saldırtmışsın. Bu kişi tasarlayarak bu suçu işledi" dedi. Hezer, müvekkili olan ağabeyinin tutuklu veya hükümlü değilken, tutukluların konulduğu odaya konulduğunu belirtti. Akciğerinden bıçaklanan müvekkilinin bu nedenle oksijensiz kaldığını aktaran Hezer, ağabeyinin ifadesinin dahi zor alındığını kaydetti. Saldırının ardından polislerin ailesine haber vermediğini belirten Hezer, gün boyunca aile bireylerinin Van'daki tüm hastaneleri dolaşarak Hezer'e ulaşabildiğini söyledi. Hezer, saldırıda ihmali bulunan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve kamera kayıtlarını isteyeceklerini sözlerine ekledi. 

Hezer'e bıçaklı saldırıda bulunan Özcan Çelik'in de tutuklandığı öğrenildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.