Van’da doktor sıkıntısı

Van’da doktor sıkıntısı
Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşların tepkisine neden oldu.

  

  Hastanede yaşanan doktor sıkıntısının artık had safhaya vardığını belirten vatandaşlar, günlerce hastaları için randevu alamadıklarını öne sürdüler. Sabahın erken saatinden itibaren hastane önünde toplanan onlarca vatandaş, yetkililerin artık bu sıkıntılarını giderilmesini istedi. Yetkililerin sürekli okul, hastane yaptıkları söylemlerine tepki gösteren Fuat S. isimli vatandaş, “Yetkililer sürekli 'okul yapıyoruz, hastane yapıyoruz' diyorlar. Hastane var ama doktor yok. Biz hastane istemiyoruz, hastamızı tedavi edecek doktor istiyoruz” dedi.

  Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan yetkililer ise hastanede 15 kadın hastalıkları ve doğum uzmanının görev yaptığını belirterek, 6 doktorun nöbet birimlerinde, 4 doktorun polikliniklerde, 1 doktorun geçici görev ile Çaldıran Devlet Hastanesi’nde, 1 doktorun ameliyathanede görevli olduğunu ve 3 doktorun ise yıllık izinde olduğunu söylediler. Günlük polikliniklerde hekimlerin 60-70 hastaya baktığını ve azami hasta muayenesine özen gösterildiğini ifade eden yetkililer, mevcut poliklinik sıkıntısının ay sonu geçici görevlendirmelerin bitişi ve tayinle yeni hekimlerin gelmesiyle ortadan kalkacağını söylediler. Gerek hekim sayısının gerekse hastanedeki oda sayısının az olmasının hizmeti kısıtladığını da sözlerine ekleyen yetkililer, yeni hastanenin açılmasıyla birlikte tüm bu sıkıntıların sona ereceğini belirttiler.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.