Van'da ev baskınları: 15 gözaltı

Van'da ev baskınları: 15 gözaltı
Van'da sabah saatlerinde özel harekat timleri ve TEM polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında 15 genç gözaltına alındı. Evleri dağıtan polisler, evlerin bahçe duvarlarına Türk bayrağı ve üç hilal çizerek, küfür yazdı.

Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'ni gece 03.00 sularında zırhlı araçlarla ablukaya alan özel harekat timleri ve TEM Şube polisleri, baskın yaptıkları evlerde S. A. (16), Meral Abi (18), Sedat Aşkan, İdris Aşkan (18), Serhıldan Aşkan, Savda Aşkan, Ozan Seven (18) ile isimleri henüz öğrenilemeyen 8 genci gözaltına aldı. Ev baskınları sırasında kapıların zorlanarak açıldığı belirtilirken, özel eğitimli köpeklerle evlerin içinde aramalar yapıldı. 

Mahallede bulunan duvarlara ise, polis tarafından Türk bayrakları ve üç hilal çizilerek, "T.C. s…r" yazıldığı görüldü. Sabahın erken saatlerinde yapılan ev baskınlarında çocuğu gözaltına alınan Naciye Abi, devletin baskı ve imha tutuklama politikalarına karşı yılmayacaklarını dile getirdi. Abi, "Devletin bu baskılarını kınıyorum. Lanet gelsin bu devlete. Filistin gibi oldu burası. Çocuklarımız delirdi. Çocuğum emniyetten alınarak başka yere götürüldü, nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Allah kabul etmesin bu zulmü" diye konuştu. 

Yapılan baskın ve tutuklamalarla Kürt halkının bitirilemeyeceğini dile getiren Halime Abi ise, gençlere yönelik yapılan bu saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.