Van’da infaz iddiası

Van’da infaz iddiası
HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, 12 kişinin ölümü ile ilgili infaz kuşkularının olduğunu, olayın netleşmesi için kimlik tespitinin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

 

Olayın sabah saatlerinde Van-Edremit karayolu üzerindeki bir parkın karşısındaki bir evde meydana geldiği anlaşılıyor.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, olayla ilgili olarak gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim. Polisimizin takibinde olan bir gruptu ve alınan ihbarlar neticesinde operasyon gerçekleştirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.

"Vatandaşlarımızdan da bizlere gerekli ihbarlar duyarlı geliyor. Van halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlardan gelen ihbarlar vardı ama polisimizin de takibindeydi. Operasyonda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

HDP milletvekili Özgökçe: İnfaz ihtimali var

Ancak haberin duyulmasının ardından olayın meydana geliş biçimi konusunda kuşkular dile getirilmeye başlandı.

Cenazelerin götürüldüğü hastanede bulunan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe infaz ihtimalinin bulunduğunu, otopsilerin güvenlik gerekçesiyle Malatya'da yapılacağını, bu nedenle kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Özgökçe BBC Türkçe'ye şu açıklamayı yaptı:

"Morgda şu anda 12 erkek cenazesi var. 17 ile 20'li yaşlarda. Savcı ile görüşmeye çalıştık ancak ulaşamadık. Cenazelerin biri hariç hepsinin kafasından kurşunlandığı bilgisi vardı.

"Her türlü soru geliyor aklımıza. Bu nedenle otopsiye girmek istedik. Otopsiye girecek hekim temin ettik ancak savcılık güvenlik gerekçesiyle otopsileri Malatya'ya gönderecekleri kararını bildirdi. Kimlik tespiti yapılıyor şu an. Otopsi işlemleri kayda alınıyor ve Baro Başkanı da içeride."

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleriyle Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonlarda da 20 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.