Van'da "kitap okuyorum, hayat buluyorum" projesi

Van'da "kitap okuyorum, hayat buluyorum" projesi
Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirdiği "Kitap Okuyorum, Hayat Buluyorum" projesi kapsamında öğrenciler yazarlarla buluşmaya devam ediyor.

 

VAN -  Projenin 2013-2014 yılı açılış programı Merkez İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilirken, ikinci program ise Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Yazar Fesih Yıldız ve şair Mehmet Feyat’ın katıldığı program, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmaların yer aldığı tanıtım filmi ile başladı. Moderatör Garip Kızılkaya yazar ve şairlerin öz geçmişleri hakkında bilgi verdikten sonra yazar Yıldız ile şair Feyat öğrencilerle programlarına devam ettiler.
Yazarlık çalışmalarının süreç istediğini ifade eden Yıldız, “Toplumumuzda maalesef okuma alışkanlığı çok ileride değil. Okumayan bir toplumun kendini ifade etmesi ve karşısındakileri de anlaması zordur. Verilen istatistikî verilere göre bizim okuma alışkanlığımızı artırmamız gerekir. Bir öğretmen olarak kutsal bir görevi yerine getiriyorum. Bize düşen yeni neslin okuma alışkanlığını en üst seviyelere çıkarmaktır. Öğrencilerimizden de okuma isteklerini artırmalarını istiyorum” dedi.
Şair Feyat ve yazar Yıldız, öğrencilerin sorularına cevap vermeleri ile program sona erdi. (İHA)

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.