Van'da sıcak çatışma!

Van'da sıcak çatışma!
Van'ın Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda vatandaşlara yönelik saldırı hazırlığındaki 1'i kadın 2 PKK'li silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, Gürpınar ilçesinde jandarma ekiplerince  gerçekleştirilen operasyonda vatandaşlara yönelik saldırı hazırlığındaki biri  kadın iki PKK'linin silahlarıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İlçenin Tırşin Yaylası bölgesinde bir grup örgüt mensubunun  saldırı hazırlığında olduğu bilgisi üzerine operasyon başlatıldığı kaydedilen  açıklamada, şöyle denildi:

"Saldırı hazırlığındaki teröristlere yönelik 22-23 Ağustos'ta  'Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Tarlacı' operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon  kapsamında bölücü terör örgütü mensubu biri kadın iki terörist, iki kalaşnikof  marka tüfek, 4 yabancı menşeli el bombası ile birlikte etkisiz hale getirildi.  Teröristlerin barındıkları yerde ise çok miktarda örgütsel doküman ve malzeme ele  geçirildi."

 

Açıklamada, bölgede halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik  operasyonların yine halkın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde  aralıksız devam edeceği vurgulandı. (milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.