Van'da uyuşturucuya karşı Koordinasyon!

Van'da uyuşturucuya karşı Koordinasyon!
Van'da son dönemde uyuşturucu madde kullanımı yaşının 11'e düşmesi ve tahmini sayının 27 bin olarak açıklanmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri harekete geçti.

VAN -  Oluşturulan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu madde kullanımının önüne geçmek amacıyla çalışma başlattı. 


Van'da son dönemde uyuşturucu madde kullanımı yaşının 11'e düştüğünün ve tahmini sayının 27 bin olarak açıklanmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri harekete geçti. Bu kapsamda son dönemde artan madde bağımlılığının önüne geçmek amacıyla belediye öncülüğünde ve kentteki sivil toplum örgütünün katılımı ile "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu" kuruldu. Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'nın öncülüğünde oluşturulan koordinasyonda SES, Eğitim Sen, Psikolojik Danışmanlar Derneği (PDDER), Nuda Kültür Merkezi, Halk Meclisleri gibi kurumlar da yer alırken proje kapsamında ilk aşamada toplum madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilecek. Bu kapsamda Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan broşürler dağıtılarak toplumsal duyarlılık oluşturulacak. İkinci aşamada ise madde bağımlıları belirlenecek ve ikna yöntemi ile rehabilite edilmesi için tıbbi ve sosyal çalışmalar yapılacak. Yine proje kapsamında okul önlerinde artan uyuşturucu trafiğinin önüne geçilmesi için asayiş birimi olan Zabıta'dan yararlanılacak. 

'SAYININ BU KADAR ARTMASINDA BİZİM DE PAYIMIZ VAR'

"Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyonu" çerçevesinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Daire Başkanlığı Müdürü Yılmaz Berki, ellerinde madde kullanımına ilişkin net rakam olmadığını, ancak AMATEM'in verilerine göre 16 binin üzerinde madde bağımlısı olduğunu belirten, sayının her geçen gün arttığını vurguladı. Madde kullanım yaşının 11'e düşmesinin kendileri için acı bir durum olduğunu söyleyen Berki, madde bağımlılık sayısında yükselen artışta aileler ve bireyler olarak sorumlu olduklarını belirtti. Berki, Madde bağımlılığına yönelik bugüne kadar ciddi bir çalışmaları olmadığı için sayının bu kadar arttığını söyleyerek özeleştiride bulundu ve "Sayının bu denli büyük olmasında tüm kesimlerin payı ve sorumluluğu var. Herkes öz eleştirel yaklaştıktan sonra bu kampanya duyarlı olup destek vermeli" dedi. 

'MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ ARTTIRILACAK'

Madde bağımlılığıyla mücadele etmek için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan koordinasyon ile madde bağımlılığı ile ilgili toplumsal bilinci arttıracaklarını aktaran Adıyan, özellikle aileleri eğiteceklerini ve aileleri çalışmalarına katarak planladıkları sosyal aktivitelerle sonuca gideceklerine inandığını söyledi.Selman Çiçek Diha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.