VATANDAŞ, FAİZİN SİLİNMESİNİ İSTİYOR

VATANDAŞ, FAİZİN SİLİNMESİNİ İSTİYOR
VATANDAŞ, FAİZİN SİLİNMESİNİ İSTİYORDiyarbakır- Özelleşme sonrasında ilk iş olarak düzenlediği kampanyalarla abonelerin sırtında büyük bir yük olan gecikmiş elektrik borçlarına ait faizi, silen Dicle Elektrik’in, geçmiş kampanyalardan yararlanamayan abone

Diyarbakır- Özelleşme sonrasında ilk iş olarak düzenlediği kampanyalarla abonelerin sırtında büyük bir yük olan gecikmiş elektrik borçlarına ait faizi, silen Dicle Elektrik’in, geçmiş kampanyalardan yararlanamayan aboneleri için bir defalık daha birikmiş borç faizlerini silmesi isteniyor.

Denetimler artarak sürüyor
Dicle Elektrik’e bağlı olarak faaliyetlerini yürüten dağıtım şirketi DEDAŞ, sorumluluk bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta kaçak elektrik kullanımı gibi, tükettiği elektriğin parasını ödemeyen abonelere karşı da etkili bir mücadele yürütüyor. DEDAŞ, çok sayıda abonenin bu sebeplerden dolayı zorunlu olarak elektriğini keserken, çok sayıda abone hakkında da idari ve hukuki işlem başlattı. DEDAŞ’ın, kaçak elektrik kullanımı ve borç ödememe gibi durumlara kesinlikle müsaade etmediğini gören borçlu aboneler, son bir kez için dahi olsa borçlarının faizinin silinmesini istediklerini ifade etti. Birikmiş borcunun yanında bir de bunun faizini ödemek istemeyen, bunun kendileri için ciddi bir ekonomik külfet olduğunu belirten abonelerin ‘faiz silme’ talebi, her geçen gün artarak sürüyor. Elektrik borçluları listesinde önemli bir yere sahip olan köy aboneleri de faizlerin silinmesini talep edenler arasında yer alıyor.
"Faizlerin silinmesini istiyoruz"
Faizlerin silinmesini isteyen abonelerden Tahsin Aslan, gecikmiş elektrik borçlarına uygulanan faizin DEDAŞ tarafından daha önce olduğu gibi bu kez de silinmesini istediklerini söyledi. Aslan, "DEDAŞ'ın elektrik borcu biriken ve bundan dolayı faize girenlerin, ana para dışındaki faizlerinin silinmesini istiyoruz. DEDAŞ, daha önce de faizleri sildi. Ama bundan haberdar olmayan çok kişi oldu. Bu nedenle bir defalığına da olsa elektrik borçlarına ait faizin silinmesini istiyoruz. Yetkililer bizlerin sesine kulak versinler. Faiz nedeniyle mağdur olan çok abone var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.