VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN
Kıraathanede ücretsiz çay verilirken bazen de kek veya simit ikram ediliyor. Öğrenciler de, çevrede iş yerleri bulunan kıraathane sahipleri de uygulamadan memnun.

Dilek AKİN - ÖZEL HABER

Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi vaatte bulunduğu ‘Millet Kıraathanesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan ve bir dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi olarak kullanılan, daha sonra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası olan bina belediyelere kayyum atanmasının ardından ‘Bilgi Evi' olarak değiştirildi. Bina şimdide de 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vadettiği ‘Millet Kıraathanesi' olarak hizmete girdi.

Konum olarak her yere yakın

Tigris Haber Gazetesi olarak öğrenci ve esnafla Millet Kıraathanesi’ni konuştuk.

Hemşirlik okuyan Şükrü Yılmaz Ramazan ayında evde ders çalıştığını fakat verim alamadığını söyleyerek şunları söyledi: “Ben KPSS’ye hazırlanıyorum. Hemşirlik bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Ramazan ayında evde ders çalışıyordum ama verim alamadım. Kuzenimin yoğun ısrarı üzerine geldim. Çay, kahve ve kek ikramları var. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Konum olarak her yere yakın ve rahat ulaşılabilir bir mevkide. Bütün gençlere ve öğrencilere buraya gelip çalışmalarını ısrarla öneriyorum.”

Keşke kitapları ödünç alabilsek

Lise öğrenci olan Medya Gül ise,  millet kıraathanesinin sessiz ve kolaylıklar sağladığı için geldiğini belirterek, “16 yaşındayım, lise öğrencisiyim. Şimdiden çalışmaya başladım. Daha önce Diyarbakır’da ders çalışacak pek bir yer yoktu. Böyle bir yerin açılması bizim için iyi oldu. Sessiz ve serin bir mekan olarak bize kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda ders çalışırken çay ve kahve gibi ikramlardan da yararlanıyoruz. Kitapların olması çok iyi, ama keşke ödünç alabilsek. Bu vesileyle de yetkililere buradan seslenmek istiyorum; kitapları ödünç alabilirsek bu bizim için daha iyi olacak.”

Faydalı bir uygulama

İsmini vermek istemeyen Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi, “15 yaşındayım. Bu uygulamanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çay ve kahve ikram ediyorlar. Burada daha verimli çalışabiliyoruz.  Sessiz bir ortam olması önemli. Bunu yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

Önemli olan kitapların okunması

Kırık Kıraathanesi işletmecisi Muhittin Demir ise, bu uygulamanın kendi işlerinde bir aksaklığa neden olmadığını belirterek şunları ifade etti:”Millet kıraathanesi işimizi etkilemedi, iyi bir uygulama olmuş. Gayet iyi ve yerinde bir uygulama. Güzel bir yer açmışlar. Öğrenciler bizde çay içmeseler de olur. Zaten bizim müşteri yoğunluğumuz yeterince var. İkramlıklar ne ki, önemli olan orada kitapların olmasıdır.  Bu işi yapandan Allah razı olsun.”

Örgenciler için iyi

Başka bir Kırathane işletmecisi ise, “Millet Kıraathanesi uygulaması işimizi etkilemiyor. Bizim müşteri profilimiz farklı. Buraya daha çok kitap ve ders çalışmak isteyen kişiler gidiyor. Öğrenciler için iyi bir yer” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.