Vatandaşa bayram kredisi uyarısı!

Vatandaşa bayram kredisi uyarısı!
Tüketiciler Derneği özendirici bayram kredi reklamlarına aldanılmaması gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.

Vatandaşa bayram kredisi uyarısı!

Tüketiciler Derneği özendirici bayram kredi reklamlarına aldanılmaması gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, özendirici bayram kredi reklamlarına aldanılmaması gerektiğini belirterek, "Bayram kredisine gerçekten ihtiyacımız var mı, yok mu, bunu doğru olarak belirlemeliyiz" dedi.

Küçük, Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların nakit paraya ihtiyaçlarının olabileceğini ifade etti. Tüketicilerin, bir mal ya da hizmet talep etmeden önce ihtiyaçlarını doğru şekilde belirlemesinin önemine değinen Küçük, "Bankaların özendirici reklamları dikkate alınmadan, öncelikle banka kredisine gerçekten ihtiyacımız var mı yok mu? Bunu doğru olarak belirlemeliyiz. Banka kredisine gerçekten ihtiyaç duyuyorsak kredi tutarını, kredi ödeme süresini, taksit sayısını, ödeme başlangıç tarihini çok iyi belirlemeliyiz" diye konuştu.

Küçük, vatandaşların gelir-gider mukayesesini iyi yapmasının önemine değinerek şunları kaydetti:

"Bankalar kredi kullanımını artırmak amacıyla, krediye uygulanacak faiz oranlarını, faiz dışında aldıkları zorunlu masraf ve sigorta bedellerini farklı uygulayabilmektedir. Kredi kullanmadan önce mutlaka farklı bankalardan doğru ve eksiksiz bilgi alınmalı, faiz dışında diğer zorunlu kesintiler olup olmadığı sorulmalı, bankalar arasında mukayese yapıldıktan sonra kendi durumumuza en uygun kredi kullanılmalıdır. Masrafların gizlenip, faiz oranlarının düşük gösterildiği krediler çok iyi analiz edilmelidir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.