‘Vatandaşa eziyet’ Merkezi!

‘Vatandaşa eziyet’ Merkezi!
Sosyal Hizmetler Merkezi şehirden uzaklaştırıldı, vatandaş mağdur oldu

 

Diyarbakır’da Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi’nin şehir merkezinden kilometrelerce uzaklıkta olan Urfa yoluna taşınması vatandaşları mağdur ediyor. Taşınma gerekçesi eski yerin kiralık olması ve yeni yerin kuruma ait olması gösterilirken, yeni binada yapılan masraf ve harcamaların kiralık olan yerden daha fazla olduğu iddia ediliyor. Vatandaşlar, bu kadar önemli bir kurumun şehirden uzaklaştırılmasına tepkili.

Diyarbakır’da Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi’nin şehir merkezinden kilometrelerce uzaklıkta olan Urfa yoluna taşınması vatandaşlarda ulaşım ve zaman açısından mağduriyet yaratıyor.

Kurum, taşınma gerekçesini Kayapınar’daki  eski yerin kiralık olmasını ve yeni yerin kuruma ait olmasını gösterirken, yeni binada yapılan masraf ve harcamaların kiralık olan yerden daha fazla olduğu iddiası dikkat çekiyor. Eski yerde 12 bin TL kira ödediği belirtilen kurumun kendisine ait olan yeni yeri restore etmek için çok daha büyük rakamlar harcadığı belirtiliyor.

‘Vatandaşlar için eziyet haline geldi’

Vatandaşlar, bu kadar önemli bir kurumun şehirden uzaklaştırılmasına tepkili. 300 bin nüfuslu Kayapınar’ın yanı sıra Eğil başta olmak üzere bazı ilçelerin de bu merkezden işlem yapmak zorunda olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, taşınma kararından sonra Sosyal Hizmet Merkezi’ne ulaşmalarının eziyet haline geldiğini dile getirerek kurumun bu kararına tepki gösterdi. Vatandaşlar,”Hangi akılla bu karar alındı anlamak zor. Vatandaşları mağdur etmeye ne hakları vardı?. İnsanlar kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyor, araç bulamıyor ve çile üstüne çile çekiyor. Hani amaç hizmeti vatandaşın ayağına getirmekti?.Şimdi vatandaş basit bir işlem için bu kadar sıkıntıyı çekmek zorunda kalıyor” diyerek tepki gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.