“VATANDAŞLAR BORÇLARINI ÖĞRENSİN”

“VATANDAŞLAR BORÇLARINI ÖĞRENSİN”
Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı görevine yeni atanan Seyfettin Baysal (DTB) Başkanı Ebubekir Bal,Meclis Başkanı Ahmet Ay,Engin Yeşil,DTB Başkanı Vekili Şehmus Ayhan,Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkılıç ile Şükrü Boyluya iadeyi ziyaret bulundu.

 

Ekonomik ve mali zorluklar nedeniyle borçlarını ödeyemeyen mükelleflere yakından ilgilendiren   6552 sayılı kanun ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal,her vatandaşımızın borcu olup olmadığını öğrenmeleri gerekmektedir" dedi.

Vatandaşlarımızın bazıları borçlarını bilmedikleri için ancak haciz durumunda borçlarının farkında olabildiklerini belirten Baysal’’ Bu yasa mevcutken, herkesin kamuya borcu olup olmadığını sorgulama yapması gerekmektedir. Vergi dairelerine veya  internetten gelir dairesi sitesine girip borcu olup olmadığını öğrenip vergi borçlarının Taksit ile ödeme imkanında faydalanmaları gerekmektedir. Borcu bulunan vatandaşlar başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte 36 ay ödeme seçeneklerinden birini seçecek. Borçlu tarafından taksit sayısına ilişkin bir tercihte bulunulmaması halinde, idarece fıkrada öngörülen en uzun taksit sayısı olan 18 takside ilişkin ödeme planı verilecektir’’dedi.

 

-YENİ VERGİ DAİRESİ İSTİYORUZ-

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ise 6552 sayılı kunun borçlu vatandaşlar için bir fırsat olduğunu belirterek’’Öncelikle Kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu bir bölgede bulunan ve geçmişte emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan Diyarbakır vergi Dairesinin artık modern bir hizmet binasına kavuşması gerekmektedir. Kentte özellikle araç park sorunu olmayan geniş bir alan üzerinde daha modern ve mükelleflerin daha rahat edebileceği  kentte yakışır bir vergi dairesi istediklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.