VE BULDUK KOCAELİ’NE DÖNDÜ

VE BULDUK KOCAELİ’NE DÖNDÜ
VE BULDUK KOCAELİ’NE DÖNDÜ

 

Özcan YILDIZ/ÖZEL HABER

Kayyum yönetimi tarafından getirildiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli sıkıntı ve kurum içi krizlere neden olan Genel Sekreter Yardımcısı Seyyit Battal Bulduk, kendi talebi ile resmen eski görev yeri olan Kocaeli’ne döndü. Bulduk, Genel Sekreter Eryılmaz’la olan kavga ve krize neden olan yazıyı yazan Kocaeli’li gazeteci konusunda yaşanan polemikle gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın HDP’li belediyeler ve başkanlar konusunda yürüttüğü ‘terör soruşturmaları’ kapsamında belediyelere kayyum atamasından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden Diyarbakır’a genel sekreter yardımcısı olarak görevlendirilen Seyyit Battal Bulduk, resmi olarak Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı. Üst amiri olan Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz’la evrak teslimi konusunda yaşadığı kavga ve tepki çeken “Diyarbakır’daki Kocaeli’liler” yazısı başta olmak üzere bir çok polemikle gündeme gelen Battal’ın ayrılma talebi Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve belediye yönetimi tarafından kabul edilerek onaylandı. Bulduk, bunun üzerine Diyarbakır’dan ayrılarak eski görev yeri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne döndü.

Ayrılması belediyeyi sevindirdi

Bulduk’un ayrılmasının belediye içinde memnuniyet yarattığı iddia ediliyor. Belediye içinde kriz ve polemiklere neden olduğu iddia edilen Bulduk’un ayrılmasından sonra başka bürokratların da ayrılabileceği ya da Cumali Atilla tarafından istenmedikleri için yeni gelişmeler olabileceği konuşuluyor. Geçen hafta gelen şikayetler nedeniyle hükümet tarafından Ankara’ya çağrılarak çeşitli görüşme ve temaslarda bulunan Atilla’nın ekibini yenileme konusunda çalışma yaptığı uzun süredir konuşuluyor.

İşten çıkarılan işçiler ne olacak?

Bu arada Cumali Atilla ile DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ arasında yaşandığı iddia edilen restleşmenin etkisiyle işten çıkarıldıkları öne sürülen DİSKİ’deki işçilerle ilgili gelişme yok. İşçiler, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’den olumlu adımlar içeren açıklama bekliyor. Atilla’nın istifasını istediği Karadağ, bunu kabul etmeyerek yasal izin hakkını alarak Diyarbakır’dan ayrılmış, Atilla da daha sonra Karadağ’ın imzasıyla kısa süre önce işe alınan 100 işçiyi işten çıkarmıştı. Geçen hafta açıklama yaparak yazısı tepkiye ve krize neden olan Kocaeli’li gazeteci ile ilgisi olmadığını açıklayan Karadağ, işten çıkarılan işçiler konusuna ise değinmemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.