Ve stadın geçici kabulü tamam

Ve stadın geçici kabulü tamam
Diyarbakır’da inşaatı tamamlanmak üzere olan 33 bin seyirci kapasiteli stadın yüklenici firma tarafından Spor Genel Müdürlüğü’ne geçici kabulu yapıldı.

 

Diyarbakır’da inşaatı tamamlanmak üzere olan 33 bin seyirci kapasiteli stadın yüklenici firma tarafından Spor Genel Müdürlüğü’ne geçici kabulü  yapıldı. Stadın açılışının bu ay içinde Diyarbakır’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağı kaydedildi.

Tamamına yakını tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca merkez Kayapınar ilçesinde, 158 bin 353 metrekare alanda yapımı süren, Diyarbakır'ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlarındaki 33 bin seyirci kapasiteli stadın tamamına yakını tamamlandı.

Konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı stadyumları arasında yer alacak 6 katlı tesisin dış cephe kaplamaları büyük oranda tamamlandı. Tribünlere kırmızı-yeşil renkte koltuklar monte edilirken, doğal çim serme işlemlerinde de ilk aşama tamamlandı, ikinci aşama sürüyor.

Bölgenin en büyük stadyumu olacak

UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen, konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı, bölgenin de en büyük stadyumu olacak 5 katlı yeni stadyumda 306 engelli aracı ve 84 otobüsün park edilebileceği 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alıyor. 126 milyon 632 bin liraya mal olacak stadın zemini doğal çim ve alttan ısıtmalı olarak tasarlandı.

TOKİ tarafından özel bir firmaya yaptırılan stadın Spor Genel Müdürlüğü’ne geçici kabulu yapıldı. Mühendislerden ve uzmanlardan oluşan Spor Genel Müdürlüğü ekibi kente gelerek stat inşaatında incelemeler yaptı, daha sonra yüklenici firma ile olan geçici kabul işlemleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi açılışı yapacak

Kalan küçük çaplı eksiklerin de giderilmesinden sonra stadın kontrolü tamamen Spor Genel Müdürlüğü’ne geçmiş olacak.

Önümüzdeki sezon maçlara açılması beklenen yeni stadyumun resmi açılışı Şubat ayı içinde AK Parti İl Kongresi için kente gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.