Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Vedat Aydın mezarı başında anıldı
Diyarbakır'da 1991 yılında JİTEM tarafından evinden alınarak katledilen HEP İl Başkanı Vedat Aydın mezarı başında anıldı.

DİYARBAKIR - Çok küçük yaşta babasını kaybeden Felat Aydın anmada yaptığı konuşmada, "Gözün arkada kalmasın, biz seni dostlarından öğrendik" dedi. 


Halkların Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı iken JİTEM tarafından evinden alınarak işkence ile katledilen Vedat Aydın, Mardin Kapı Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anmaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Fırat Anlı ve Gülten Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, DBP ve HDP il eşbaşkanları, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, MEYADER, Barış Anneleri Meclisi, Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın, oğlu Felat Aydın ve birçok yurttaş katıldı. 

Saygı duruşundan sonra kısa bir konuşma yapan MEYADER Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, Aydın'ın 24 yıl önce başlattığı mücadelenin önünde saygıyla eğildiklerini belirterek, Aydın'ın mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi. Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın ise, Aydın'ın ardından bıraktığı boşluğun 24 yıldır doldurulamadığını dile getirdi. Aydın, "24 yıl önce Kürt halkı üzerinde yapılmak istenen katliam Vedat Aydın üzerinden yapılmak istendi. Aydın sıradan seçilmiş bir kişilik değildi. Kürt halkına öncülük eden bir kişiydi. Onun için Aydın'ı katletmek isteyenler Aydın şahsında Kürt halkını korkutmak, sindirmek yok etmek istiyordu" dedi. Aydın'ın katledişinden bugüne 18 bin kişinin katledildiğini belirten kardeş Aydın, devletin Kürt sorunu çözümü için Kürt halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

'Gözlerin arkada kalmasın seni dostlarından öğrendik'

Çok küçük yaşta babasını kaybeden Felat Aydın da yaptığı konuşmada, babasını ancak aile bireylerinin ve babasının dostlarının anlatımlarından tanıdığını kaydetti. Babasını anlatırken duygulanan Aydın, "Başlarda diyordum bir baba nasıl oğlunu bırakıp başkalarına yardım edebilir diye. Ancak büyüyünce bu söylediklerimden utandım. Babamın gözleri arkada kalmasın biz seni aileden, dostlarından tanıdık. Babamın mücadelesi ile bu günlerde özgürlük mücadelesi çok önemli bir aşamaya geldi. Tek eksik 4 parça Kürdistan halkının birleşmesi ve tek elden mücadeleye devam etmesi" diye konuştu. Konuşmaların ardından anma etkinliği, Aydın'ın mezarı başına bırakılan karanfillerle son buldu. (diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.