Vekillerin açlık grevi devam ediyor

Vekillerin açlık grevi devam ediyor
BDP'li tutuklu vekillerin tahliye edilmemesini protesto ederek açlık grevine başlayan HDP ve BDP'li vekiller geceyi Meclis'te geçirirken, açlık grevi ise devam ediyor.

ANKARA- BDP'li tutuklu vekillerin tahliye edilmemesini protesto ederek 17 Aralık günü Meclis'te açlık grevine başlayan HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel ve BDP milletvekilleri Demir Çelik ile Özdal Üçer'in grevleri Meclis'te devam ediyor. Bütçe görüşmelerinin dünkü oturumunun erken bitmesinden dolayı açlık grevinde olan vekillerin genel kurulda yalnız kalması ise ilginç görüntülere sahne oldu. Vekiller, genel kurul salonunda ellerinde "Bu 'iş' yerinde açlık grevi var" dövizlerini taşıdı. 

Genel Kurul'da uzun süre duran vekiller ardından ise BDP kulisine geçti. Burada vekilleri, BDP'li Ahmet Türk, Adil Zozani, İbrahim Binici ve CHP'li vekiller ziyaret etti. Vekiller burada da üzerinde "Bu 'iş' yerinde açlık grevi var" yazısı bulunan büyük bir pankartı önlerine koydu. Uzun süren sohbetlerin ardından vekiller dinlenmeye çekildi. 

Vekillerin eylemi bugün de devam ederken, 20 Aralık günü bütçe görüşmelerinin sona ermesi ve açlık grevinde olan vekillerinde durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.