VİDEO - 111 yaşındaki Mardinli dededen hayat dersleri

VİDEO - 111 yaşındaki Mardinli dededen hayat dersleri
Mardin’in Midyat İlçesine bağlı Gülveren Köyü’nde yaşayan Hüseyin Demirtaş, tam 111 yaşında. Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden Hüseyin dede, yaşadığı her şeyi an be an hatırlıyor.

Haber Kamera/ Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Midyat’ın Gülveren köyünde yaşayan uzun yaşına rağmen gayet sağlıklı olan Hüseyin dede, bütün işlerini kendisi görüyor. En büyüğü 76 yaşında olmak üzere 8 çocuk babası Hüseyin dede, yaşadığı hiçbir şeyi unutmuyor. Hafızası canlı olan Hüseyin dede, köyün yaşayan çınarı. Köylüler, Hüseyin dedenin 111 yıllık yaşam deneyiminden yararlanmak için sık sık sohbet için misafir oluyor.

en-guzel-an-yasadigin-andir-2.jpeg‘En güzel an, içinde yaşadığınız andır’

“111 yıllık ömürden anladığım şu; en güzel an, içinde yaşadığınız andır” diyen Hüseyin dede “İnsan yaşadığı her anın değerini bilmeli. Şuan hiçbir şey eskisi gibi değil. Her şey değişti. İnsanlar da değişti. Doğru insan kalmamış. Kardeş kardeşe, evlat anne ve babasına, komşu komşuya karşı dürüst değil. Merhamet, sevgi, saygı kalmamış.

en-guzel-an-yasadigin-andir-3.jpeg

Eskiden yokluk vardı ama insanlar komşularıyla her şeyini paylaşırdı. Şimdi bolluk var ama kimse paylaşmayı bilmiyor. Kimse kimseye tahammül edemiyor. Eskiden evde bir şey eksik olduğu zaman komşular birbirinden alırdı. Yokluk vardı ve her şeyin değerini biliyorduk. Ama şimdi bolluk var ama hiçbir şeyin kıymetini bilmiyoruz. Şimdi zengin olan keyfinde, yoksul olan yanıyor” şeklinde konuştu.

(Fotoğraf: Hüseyin dede ve üç kızı)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.