VİDEO-AK Partili Budak’tan küskünlere çağrı

VİDEO-AK Partili Budak’tan küskünlere çağrı
VİDEO-Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, belediye meclis üyelikleriyle ilgili listelerin İl seçim kuruluna verildiğini söyledi.

Berçem Kartal

Tigris Haber-Belediye başkanı ile birlikte görev yapacak olan belediye meclis üyeleri (encümen) aday listeleri belli olmaya başladı. Diyarbakır’da AK Parti ve HDP, hazırladıkları listeleri İl seçim kuruluna sundu. Partiler, İlçe seçim kurulu tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından kesin listeleri açıklayacak.

Sıralamada istedikleri yeri bulamayan bazı meclis üyelerinin listelere tepki gösterdiği öğrenildi. AK Parti İl Başkanı Serdar Budak, tartışmalara konu olan Encümen listeleri hakkında Tigris Haber’e konuştu

Listeler teslim ediliyor

Budak şöyle konuştu,  “Yerel seçimlerin en yoğun, en zor süreci bu listelerin hazırlanması ve teslim edilmesi sürecidir.  Onu en iyi şekilde yapıp teslim etme aşamasındayız. Bazı ilçelerimiz listelerini teslim etti, diğerleri de bugün içerisinde tamamını teslim edecek. Tabi ki her listede sırasını beğenmeyen de olur beğenen de olur. Bu işin doğasında var ama bizim bütün arkadaşlarımız partili, arkadaşlarımızla ciddi bir problem yaşamıyoruz. “dedi.

Hoşgörü ile karşılayacaklar

Liste yüzünden partisine küsenlere çağrıda bulunan Budak, “Müracaat eden fazla, sıralamaya giren kişi sayısı az olunca bu tür sıkıntılar yaşanabiliyor. Ama arkadaşlarımızın tamamı partili bu yüzden hoşgörü ile karşılayacaklardır. Partimizi iktidara, yerelde de iktidara taşıyacak çalışmaları yapacaklardır” diye belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.