VİDEO - Amedspor taraftarına uygulanan deplasman yasağına vatandaş tepkisi

VİDEO - Amedspor taraftarına uygulanan deplasman yasağına vatandaş tepkisi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor'un yaşadığı sorunlar gündemden düşmüyor.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor'un yaşadığı sorunlar gündemden düşmüyor. Taraftara uygulanan deplasman yasağına tepki gösteren Diyarbakırlılar, “Takımı bitirmeye çalışıyorlar, ancak başarılı olamayacaklar, desteğimiz artarak devam edecek” diyerek, takımın yanında olduklarına dikkat çekiyor.

Bugüne kadar oynadığı 130 deplasman maçından sadece ikisinde taraftarları ile sahaya çıkan Amedspor’un taraftar yasağı devam ediyor. Son olarak Erokspor deplasmanında, taraftar yasağı delinmesin diye ev sahibi taraftarlara da ‘yasak’ uygulandı. Bu durum spor kamuoyundan büyük tepki alırken, Diyarbakır’da da vatandaşlar yasak uygulamasına tepkilerini dile getirdi.

Dünya çapında taraftar kitlesine sahip takımlar sıralamasında yeri olan Amedspor’a haksızlık yapıldığını söyleyen Diyarbakırlılar, bu durumun sporun kardeşlik, dostluk, barış’a hizmet ettiği gerçeğine ters olduğunu, özellikle futbol federasyonun bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ediyorlar.

Halk desteği farklı lanse ediliyor

Diyarbakır kamuoyu, Amedspor’a verilen halk desteğinin bazı kesimlerce farklı lanse edildiğini, ancak bunun doğru bir düşünce olmadığını belirtiyorlar. Geneldeki tavrın spor ahlakına uymadığını belirten vatandaşlar, “Bazı kesimler Amedspor’un taraftar büyüklüğü ve sahadaki başarısından rahatsız oluyor. Takımın bir yere gelmesini, başarılı olmasını istemiyorlar, engellemeler de bu nedenle” yorumunu yapıyorlar.

Amedspor, aldığı cezalar ve deplasman yasaklarına rağmen, taraftar desteğini büyüterek mücadelesini sürdürüyor.

Tigris haber olarak Amedspor’a uygulanan deplasman yasağını vatandaşa sorduk.

Vatandaşlar ne dedi?

Takımın arkasında büyük bir halk desteği var

Amedspor’un uğradığı haksızlıklara rağmen mücadele etmeye çalıştığını ifade eden Abdullah, “Amedspor kendi değerini bilmesi lazım. Arkasında büyük bir halk desteği var. Onlar belki farkında değiller ama dünyanın her yerinde yaşayan Kürtler bu takımı destekliyor. Kendi tuttuğumuz takım Amedspor ile karşılaştığı zaman biz her zaman Amedspor’un kazanmasını istiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yok. Amedspor bizim için çok değerli bir takım. Futbolla ilgisi olmayan benim gibi insanlar bile Amedspor söz konusu olduğunda maçlara ilgili oluyor, sonucu merak ediyor” dedi.

Halkın takıma desteği farklı lanse ediliyor

Halkın kendi takımına verdiği desteğin farklı lanse edildiğine dikkat çeken, Yusuf Süzer, “Amedspor bir Türkiye takımıdır. Ama gelin görün ki bunu hiç kimseye anlatamıyorsunuz. Amedspor sanki farklı bire ülkenin takımıymış gibi gösteriliyor. Bu takıma Türkiye’de yaşaya herkesimden insanın desteği var. Takımın herhangi bir ideolojik tarafı yok sadece halk desteği var. Artık bunu kabul etmeleri lazım” dedi.

Takıma engel olmaya çalışılıyor

“Amedspor’un bir yere gelmesini istemiyorlar bundan dolayı takıma yasak uyguluyorlar” diyen Nurettin Munzur, “Bu yasaklar bir yönetim kararı, Amedspor’un oynadığı birçok maçta sorun çıkartılıyor. Takıma engel olmaya çalışıyorlar” dedi.

Bu yasaklarla bir yere varılmaz

Yasakları uygulayanlara karşı tepkili olduklarını belirten Süleyman Sürer,“Bu yasaklarla bir yere varılmaz. Futbol kardeşliktir, her şeyin yolu kardeşlikten geçer. Amedspor’a uygulanan yasakların tek nedeni takıma siyasi bir rol biçmeleridir. Sorunların kaynağının bu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.