VİDEO - Asgari değil insanca yaşam istiyoruz!

VİDEO - Asgari değil insanca yaşam istiyoruz!
 Özel Haber
Sağlık çalışanları enflasyondan dolayı ücretlerin eridiği, işyerlerinde ücret farklılıkları dolayısıyla yaşadıkları hak kayıplarının giderilmesi için Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. .

TİGRİS HABER - DİSK’e bağlı DEV SAĞLIK İŞ Sendikası Dicle Üniversite Hastanesinde çalışanlarına EK PROTOKOL zorunlu hale getirildiği için hastane poliklinik önünde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklama metnini okuyan Disk Dev-Sağlık İş sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanı Cebrail AKDEMİR; daha önce sendikal hakları ve pandemide uğradıkları ayrımcılığa, sağlıkta şiddet gibi birçok konuda açıklamalar yapan DİSK’e bağlı DEV SAĞLIK İŞ Sendikası enflasyondan dolayı geçinemediklerini, aldıkları ücretlerin enflasyon karşısında eridiğini, toplu iş sözleşmelerinin işyerlerindeki farklı yürürlülük süreleri ile ücret farklılıklarının oluştuğunu söyleyerek oluşan hak kaybı ve mağduriyetlerinin önlenmesi için yaptıkları basın açıklamasında asgari koşullarda bir yaşam değil insanca yaşam istediklerini dile getirdi.

Basın açıklamasına Hekim Sen, SES, Türk Sağlık Sen, Şehit Gazi Sen gibi sendikalar destek verdi. Basın açıklamasında Diyarbakır milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu’nun da bu sorunu bugün dile getireceği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.