VİDEO - Bakan var, alan yok!

VİDEO - Bakan var, alan yok!
Altın ve doların her geçen gün yükselmesi nedeniyle Diyarbakır Kuyumcular Çarşısı’nda bulunan esnaflar günü satış yapmadan kapatırken, çarşıya gelen vatandaşlar altınlara sadece bakmakla yetiniyor.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da kuyumcular esnafı, altın ve doların yükselmesi nedeniyle müşteri bulmakta zorluk çekiyor. Sur İlçesi’nde bulunan Kuyumcular Çarşısına altın almak için gelen vatandaşlar, sadece altınlara bakmak yetinirken, altının gramının 498,4, doların ise 8.16’ya yükselmesi alış ve satışları sıfıra indirdi. Kuyumcu esnafı, masrafları kendi cebinden öderken sadece sermayeyi korumak için çaba gösteriyor.

‘Yastık altında da altın kalmadı’

Kuyumcu esnaflarından Hasan Tokur, doların yükselmesi ile birlikte altın da yükseldiğini söyledi. Tokur, “Altın 500’ü bulacak, öyle tahmin ediyoruz. Buda bizim işimizi etkiliyor. Gördüğünüz gibi çarşıda kimse yok. Altının yükseldiği dönemlerde biz altın yetiştiremezdik. Maalesef artık yastık altında da altın kaldığını tahmin etmiyorum” dedi.

kuyumcu-001.jpg

‘Tahmine göre altın 500’ü bulur’

Bir diğer kuyumcu esnafı Mustafa Çiçek, altının 500’ü bulduğunu ifade ederek, “Şu an 493’lerde. Tahmine göre yılsonu 500’ü bulur. İşsizlik zaten var. Piyasada büyük bir tatsızlık var. İnsanların gittikçe alım gücü düşüyor. Dolar yükseldikçe Halide altında yükseliyor “dedi.

kuyumcu-(4).jpg

‘Gidişat yükselecek gibi görünüyor’

Esnaf Engin Çuha ise, “Gidişat yükselecek gibi görünüyor. Daha da artacak gibi görünüyor. Piyasalar ne olacak bizde bekliyoruz. Belirsizlik devam ediyor. Vatandaşlar daha çok kaybı olmayan altınlara yöneliyorlar. Özellikle Cumhuriyet altını daha fazla gidiyor. Altını satan çok oluyordu ama şu anda altını satan kimse yok. Altın yükseldi alayım düşüncesi ile altın alan artık kalmadı. Altının alımı veya satımı bizim için önemli değil. Satış olmadığı sürece masraflar çalışıyor “dedi.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.