(VİDEO) Bir yanda Ata’ya saygı bir yanda saygısızlık!

(VİDEO) Bir yanda Ata’ya saygı bir yanda saygısızlık!
Ek bina çalışmalarına 10 Kasım töreninde dahi ara verilmedi

Tigris Haber- Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “arsa yok” diyerek başlattığı okul içine ek bina çalışmaları Kayapınar İlçesi’ne bağlı Fırat Mahallesi’nde bulunan Akşemsettin Ortaokulu’nda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anam töreni sırasında yapılan saygı duruşunda da devam edince, veliler bu duruma tepki gösterdi.

okul-ve-toren.jpg
 

Evlerinin balkonundan çektikleri video görüntüleri ile 10 Kasım töreni sırasında ek bina çalışmalarının sürdüğünü kaydeden veliler, yaşanan bu tablodan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul bahçesine ek bina yapma ısrarının payı olduğunu ifade etti.  

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün arsa fiyatlarını gerekçe göstererek okul bahçelerinde ek bina yapma kararının ardından Akşemsettin Ortaokulu bahçesinde yapımına başlanılan okul inşaatı çalışmalarına, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde yapılan saygı duruşunda da ara verilmedi.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ne bağlı Fırat Mahallesinde bulunan Akşemsettin Ortaokulu bahçesinde süren ek okul çalışmalarına velilerin “Okul üstüne okul olur mu?” tepkisi devam ederken, bu günkü 10 Kasım Atatürk’ü anam töreni sırasında da çalışmalar tüm hızıyla devam etti.

ak-semsettin-(8)-001.jpg

Öğrencilerin oyun ve spor alanlarının yok edilmesinden rahatsız olan velilerin sesi yetkililerde herhangi bir karşılık bulmazken, 10 Kasım töreni sırasında yapılan saygı duruşuna rağmen inşaat faaliyetlerine ara verilmemesi velilerin ayrıca tepkisine neden oldu. Evlerinin balkonundan çektikleri bir video ile Akşemsettin Ortaokulunun bahçesinde yapılan anma töreni sırasında inşaat çalışmalarının devam etiğini görüntüleyen bir veli, hem okul içine okul yapılmasını hem de tören sırasında yapılan saygı duruşunda bile çalışmalara ara verilmemesini eleştirdi.

Okul içine ek bina yapılarak öğrencilerin oyun ve spor alanlarının yok edilmesi bir yana okul bahçesinde yapılan tören sırasında dahi çalışmaların devam etmesi öğrenci velilerinin tepkisini çekerken, bu olumsuz tabloda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘okul içine okul yapma’ ısrarının payı ise kamuoyu ve kamu otoritelerinin takdirine kalmış durumda.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesine bağlı Fırat mahallesinde bulunan ve 2465 öğrencisi olan Akşemsettin ortaokuluna ek bina yapılmasına; öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul idaresi karşı çıkmasına rağmen ek bina için Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılmıştı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.