VİDEO-Bismil'de 20 gündür çöpler toplanmıyor

VİDEO-Bismil'de 20 gündür çöpler toplanmıyor
 Özel Haber
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı kırsal mahallelerde 20 günden beri çöplerin toplanmadığı öğrenildi. Kayyumun giderayak, bir çöp arabası ile bir iş makinesini, AK Parti'nin kazandığı Hazro İlçe Belediyesi'ne hibe ettiği ortaya çıktı.

Mehmet TÜRK - Özel Haber

TİGRİS HABER - Bismil İlçesi'nde, kırsal mahallelerde 20 günden beri çöplerin toplanmaması, çöp kutularının bulunduğu alanlarda, çöp yığınlarının oluşmasına neden oldu. Vatandaşlar, 20 günden beri çöplerin toplanmadığını belirterek, bu sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Karagöz (Karangöz) Köyü Muhtarı İslam Atak, çöplerin uzun zamandan beri toplanmadığını doğrulayarak, "Çöplerimizin toplanmaması havaların ısınmasıyla birlikte çevreye kötü kokular yaymaya başladı. Seçim sonrası belediye yetkililerini aradık yardım istedik. Çöpleri toplayacaklarını bize ilettiler" dedi.

bismilde-copler-toplanmiyor1.jpgBismil İlçesine bağlı 115 kırsal mahalle ve 90 mezranın da aynı sorunu yaşadığı öğrenildi. Seçimleri kazanan DEM Partili Belediye yetkilileri de, bir kaç gün içinde özellikle kırsal mahalleler başta olmak üzere ilçe merkezindeki bütün çöplerin toplanacağını duyurdu.

Öte yandan Bismil Belediyesi'ne, kayyum döneminde alınan yeni bir çöp arabası ile bir iş makinesinin, AK Parti adayının seçimleri kazandığı Hazro İlçe Belediyesi'ne hibe edilmesi, tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, zaten sınırlı sayıda çöp arabasının bulunduğunu belirterek, Hazro Belediyesi'ne hibe edilen iş makinesiyle çöp arabasının geri getirilmesi talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.