VİDEO - Ciğer kokularına, yerel müzikler eşlik etti

VİDEO - Ciğer kokularına, yerel müzikler eşlik etti
 Özel Haber
Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ndeki esnaf hareketliliği devam etti.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ndeki esnaf hareketliliği devam etti. Akşam karanlığıyla birlikte kaldırımlara konulan seyyar tezgâhlarda pişen ciğer kebabı kokularına, yerel müzikler de eşlik etti. Yerli ve yabancı turistler de tezgâhların önüne kurulan masalara oturarak, akşam yemeğinde acılı ciğer kebabı yemenin keyfini yaşadı.

ciger-kokusu-ve-surda-bayram-4.jpegTarihi Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi üzerinde bulunan esnaf, Ramazan Bayramı sonrası devam eden yerli ve yabancı turiste hizmet etmeye devam ediyor. Artık klasikleşen ciğer kebabı kokusu, bayram sonrasındaki ilk akşamda yerel müzikler eşliğinde çevreye yayılarak, insanları seyyar tezgâhlara çekti. Akşam karanlığının çökmesiyle birlikte rengârenk ışıklarla birlikte Gazi Caddesi, bir sahil kasabasına dönüştü. Her dükkândan ayrı bir müzik sesi yükselirken, kaldırımlara konulan seyyar ciğer kebabı tezgâhları da, acılı ciğer kebabı severlerin akınına uğradı. Bayramdaki yoğunluktan oldukça memnun kalan Gazi Caddesi esnafı, bunu fırsata çevirerek, bayram sonrası yoğunluğun devam etmesini sağladı.

ciger-kokusu-ve-surda-bayram-2.jpeg

Gazi Caddesi, tarihi konaklar, tarihi evlerdeki cafeler, On Gözlü Küprü ve çevresindeki kafeler, Hazreti Süleyman ve çevresindeki tarihi mekânlar, bayram süresince ve bayramdan sonraki Cumartesi günü de dolup taştığı görüldü.

ciger-kokusu-ve-surda-bayram-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.