VİDEO- 'Çocuklar üşümesin diye 1 TL'ye dert dinlenir'

VİDEO- 'Çocuklar üşümesin diye 1 TL'ye dert dinlenir'
Diyarbakır'da öncelikli olarak Sur'da başlayan sokağa çıkma yasakları nedeniyle evsiz kalan çocuklar için başlatıldı

BEKİR GÜNEŞ- ÖZEL

Tigris Haber- Diyarbakır'da öncelikli olarak Sur'da başlayan sokağa çıkma yasakları nedeniyle evsiz kalan çocuklar için başlatıldı sonra bütün Diyarbakır'a yayıldı. 3-5 genç bir araya gelerek çocuklar üşümesin diye bir şeyler yapmak istedi. O evsiz kalan çocuklar üşümesin diye Diyarbakır'ın birçok parkında "Askıda elbise" kampanyası yapıldı. 

Parklar'da bulunan ağaç dallarına ve askılara elbiseler astılar çocuklar gelip alsın diye. Ardından başlatıkları bu kampanyalar Sur Kaymakamlığı tarafından "İzin alınmadı" denilerek yasaklandı. Çocuklar üşümesin platformu olarak Surlu çocuklar için çıktıkları yola bu defa bütün Diyarbakır'daki ihtiyaç sahibi çocuğu dahil ettiler. Diyarbakır'ın farklı yerlerinde çocuklar için birçok etkinlik yaptılar. Askıda elbise kampanyasının yanısıra kendi yaptıkları el işi ürünleri sattılar ve son olarak 1 TL'ye dert dinlemeye başladılar. Diyarbakır Sanat Sokağı'nda açtıkları standla hem el işi ürünleri satıyorlar hem de 1 TL'ye dert dinleyip bu dinledikleri dertlerin parasını ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıyorlar. 2 yıldır çocuklar üşümesin platformunda gönüllü olarak her meslek grubunda kişi yer aldı. Grubun sözcülüğünü ise kaynak ustası Ahmet Eliçin yapıyor. 

2018'de 857 çocuğun kışlık ihtiyaçları giderildi

Eliçin yaptıklarına ilişkin bize şunları söyledi: Biz çocuklar üşümesin platformu olarak daha önce Sur'da askıda elbise kampanyası yapmıştık. Bunu biraz daha geliştirdik. Grup olarak da sayımız arttı. Daha önce 3 kişiydik şimdi sayımız 12 oldu. Gönüllü esasında bir araya geldik. Her kesimden insan var aramızda, öğretmen, işçi, öğrenci, avukat. 2 yıldır gönüllü esasında çalışıyoruz. Şimdi daha çok köy çocukları için çalışıyoruz. Onlara kıyafet, bot, mont desteğinde bulunuyoruz. 2018 yılında toplam 857 çocuğun kışlık ihtiyaçlarını karşıladık. 

Hevidan Özdemir: Sosyal medyadan bize ulaşabilirsiniz

Standta dert dinleyenlerden biri de inşaat teknikeri Hevidan Özdemir. O da yaptıkları etkinliklerle ihtiyaç sahibi köy çocuklarına ulaştıklarını belirtiyor. Özdemir, ayrıca sosyal medya üzerinde çocuklarüşümesin diye gruplarının olduğunu ve bu hesaplar aracılığıyla da insanların kendilerine ulaşabildiğini söylüyor. 

Çocuklar için en çok dert dinleyenlerden biri de Mazlum Yayık. Kendisi 1 TL'ye dert dinliyor çözüm bulabiliyorsa 1 TL daha alıyor. Ama daha hiçbir derde çözüm bulamadığını belirterek, "Bileklik satıyoruz, dert dinliyoruz her na kadar bir çözüm bulamadıysak da. Yarım saat 45 dakika içerisinde sağolsun halkımız sağduyulu davranıyor. Şimdiye kadar 5-6 tane dert sahibi geldi elimizden geldiğince dertlerini dinlemeye çalıştık. Allah kimseye de dert vermesin bu arada. Gelenler daha çok aşk konularında dertliler. Biz de onları dinliyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklara bir katkımız olacaksa ne mutlu bize" diye konuştu. 

Çocuklar üşümesin diye 1 TL'ye dert dinlenir

Çocuklar üşümesin diye 1 TL'ye dert dinlenir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.