VİDEO - Diyarbakır Bağcılarda 45 muhtar adayı ‘Havlu’ attı

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde 60’a varan muhtar aday sayısı 15’e düştü. Aday sayısının düşmesinin nedeni halktan beklenen karşılık bulunmaması olarak yorumlandı.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Bağcılar Mahallesi 151 bin nüfusuyla bazı illeri geride bırakıyor. 60’a yakın muhtar adayının yarışa başladığı mahallede, muhtar adayı sayısı 15’e düştü. Adayların yarıştan çekilmesinin nedeni olarak, vatandaştan yeterli ilgiyi görmedikleri gösteriliyor.

bagcilar-2.jpeg

Bağcılar 804 ilçenin nüfusundan fazla!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı olan Bağcılar Mahallesi 151 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük mahallesi. Alınan bilgiye göre, Bağcılar’ın, Bayburt ve Dersim'in toplam il nüfusunu, Ardahan, Kilis ve Gümüşhane'nin de merkez nüfuslarını geride bırakırken, nüfusu 804 ilçenin nüfusundan da fazla olduğu öğrenildi.

bagcilar.jpeg

60’a yakın başvuru 15’e düştü

Nüfus bu kadar kalabalık olunca muhtarlık yarışı da belediye başkanlığı yarışını aratmıyor. Bağcılar Mahallesi muhtarlığı için 60 kişi başvuruda bulundu. Seçim günü yaklaştıkça bu sayı da düşüş olduğu gözlendi. 60 kişiyle başlayan yarış 15 kişi ile devam ediyor.

Sayının düşmesindeki en büyük etken, halkın adaylardan beklediği profile ve şartlara haiz olmaması olarak yorumlandı.

bagcilar-1.jpeg

Bağcılar Mahallesinin ilk kez bir seçimde bu kadar aday başvurusu gördüğünü ifade eden Bağcılar Mahallesi muhtarı Şeyhmus Şirdenli, 31 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha aday oldu.

“Bağcılar İlçe olursa, hizmette gelir”

Şirdenli, mahallenin ilçe yapılmasını istiyor, şöyle konuşuyor;

"Bu mahallede bir hastane yapılması için defalarca başvuruda bulunduk fakat yanıt alamadık. Gençler için hiçbir spor kompleksi yok. Böyle modern bir mahallede elektrik altyapısı yok. DEDAŞ'a dilekçe veriyoruz olumsuz dönüyorlar. Eğer ilçe olursak bu sıkıntıları yaşamayacağız. Bağcılar mutlaka ilçe olmalı. İlçe olduktan sonra belediyemiz ayrı olur, daha iyi hizmet yapar. Bu taleplerin mutlaka dikkate alınması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum